​У справі імпічменту Трампа пролунали сперечання про обґрунтованість висунутих звинувачень

Ключові гравці в справі імпічменту Дональда Трампа в неділю запекло посперечалися про те, чи є спроби президента США змусити Україну провести розслідування, вигідні йому в політичному плані, правопорушеннями, через які він повинен бути усунений з посади президента, повідомляє «Голос Америки».


Розгляд у справі Трампа в Сенаті офіційно розпочався минулого тижня. Очікується, що сторони виступлять зі вступними заявами вже у вівторок, проте словесні баталії учасників політичної і юридичної боротьби за долю Трампа, які розгорнулися в недільних новинних ток-шоу, дозволяють робити висновки про розпал пристрастей, свідком яких американці, ймовірно, стануть в найближчі дні.

Один з адвокатів Трампа, Алан Дершовіц, виступаючи на каналі CNN, заявив, що він скаже сенаторам, що «навіть якщо подані факти виявляться правдою, справа не піднімається до рівня імпічменту», достатнього для визнання Трампа винним і його відсторонення від посади.

Законодавцям належить встановити, чи є вчинені Трампом діяння «високими злочинами і проступками» - відповідно до встановлених Конституцією США критеріїв для відсторонення президента від посади. На думку Дершовіца, дії Трампа не є злочинною поведінкою. Адвокат заявив, що якщо його аргументи переможуть, і Сенат вирішить, що порушень, які могли б стати основою для імпічменту, не було, то «необхідності викликати свідків немає».

«Сенат повинен проголосувати за виправдання [Трампа] або за припинення [справи проти нього]», - сказав він.

Водночас, демократ Адам Шифф, лідер семи «менеджерів» Палати представників, які ведуть справу проти Трампа, заявив в ефірі програми «На цьому тижні» на каналі АВС: «Ніхто серйозно не заперечує факт, що президент заблокував сотні мільйонів доларів військової допомоги союзнику, який веде війну з росією, що він відкликав зустріч в Білому домі, якої домагався президент України, щоб продемонструвати своїй країні та своєму противникові підтримку США, заради того, щоб примусити Україну допомогти йому зшахраювати на наступних виборах».

«Насправді, вони не можуть заперечити ці факти, - додав він. - Тому єдина дійсно нова річ в захисті президента полягає в тому, що, оскільки вони не можуть заперечити факти, тепер вони кажуть, що президента не можна піддати імпічменту за зловживання повноваженнями».

Сенат поки не вирішив, чи буде заслуховувати свідків при розгляді справи. Проти заслуховування нових свідчень виступає лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.