​Президент Трамп заявив, що він хотів би побачити свого колишнього радника Роджера Стоуна виправданим

Президент Дональд Трамп поки не ухвалив рішення щодо помилування свого колишнього радника Роджера Стоуна, якого суд засудив учора до трьох років і чотирьох місяців тюремного ув'язнення за звинуваченням у дачі неправдивих свідчень Конгресу, тиску на свідків і перешкоджанні правосуддю, повідомляє «Голос Америки».


Видання Politico відзначило, що вирок Стоуну є одним із найбільш жорстких з усіх справ, джерелом яких стало розслідування спеціального прокурора Мюллера з приводу втручання росії у політичні процеси у США.

Президент Трамп заявив, що Стоун заслуговує на «справедливе ставлення». Він заявив про це у четвер, виступаючи у Лас-Вегасі на церемонії випуску програми «Надія для ув'язнених».

«У якийсь момент я ухвалю рішення, однак Роджер Стоун і всі [інші люди] заслуговують на справедливе ставлення. І цей процес не був справедливим», - сказав Трамп, відповідаючи на питання про те, чи збирається він помилувати Стоуна.

«Я хочу закінчення процесу. Думаю, це краще, що можна зробити. Тому що я хотів би бачити Роджера виправданим. Я особисто думаю, що до нього поставилися дуже несправедливо. Вони кажуть про тиск на свідків, однак людина, на яку він тиснув, здається, не мала жодних проблем з цим», - зазначив президент. Він додав, що тиск у випадку зі Стоуном «не був тиском, який можна побачити в кіно або на ТВ».

«Можливо, тиск був, а може, його і не було. Але я можу сказати вам, що це були величезна брехня і інформаційні зливи», - підкреслив Трамп.

Президент підкреслив, що, незважаючи на те, що він особисто знає Стоуна, це не вказує на якесь особливе ставлення Трампа до цієї справи: «Дуже багато людей знають Роджера. Всі якимось чином знають Роджера. Те, що з ним сталося, - неймовірно. Вони кажуть, що він брехав, але інші люди теж брехали. Просто для довідки: [Джеймс] Комі брехав, [Ендрю] Маккейб брехав, Ліза Пейдж брехала, її коханець Пітер Строк брехав. Ви не знаєте, що це за люди? Просто повірте мені», - сказав президент, вказуючи на колишніх посадовців Мін'юсту США, яких президент та його прихильники вважають упередженими до Трампа і називають організаторами слідства щодо втручання росії.

Вирок Стоуну, ремарки Трампа з даного приводу по-різному коментують противники президента США та його прихильники.

«Роджер Стоун засуджений за брехню в інтересах Трампа. Тепер Трамп бреше в інтересах Стоуна. Незабаром буде помилування», - твітує колишній радник Обами Девід Аксельрод.

Гаррі Літман, дописувач видання Washington Post та колишній прокурор США, припускає, що Трамп може помилувати Стоуна після завершення виборчої кампанії.

«Президент продовжує захищати Роджера Стоуна, і це все, що треба знати про його мораль та переконання», - твітує політик-демократ Джо Кеннеді Третій.

«Роджер Стоун визнаний винним у брехні Конгресу та погрозах свідку. Він зробив це, щоб прикрити Трампа. Його вирок виправданий. Має бути зрозуміло без слів, що помилування Стоуна, який скоїв злочини, щоб захистити Трампа, стало би актом корупції, від якого перехоплює дух», - заявив конгресмен-демократ Адам Шифф, який очолював процес щодо імпічменту президента США у Палаті представників Конгресу.

«Злочини, за які Роджер Стоун відправиться до в'язниці, не мають нічого спільного із «змовою з росією» і це приниження для всіх політиків та журналістів, які проштовхували це сміття», - твітує журналіст Майкл Трейсі, який раніше відзначав, що численні судові вироки за справами, які виникли зі слідства щодо втручання росії, не визнали жодного з американських громадян винним у роботі з російським урядом тощо.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.