​Рішення Європарламенту дуже і дуже розчаровує

Дуже і дуже розчаровуюче - рішення Європарламенту вкотре перенести розгляд рішення про безвіз для України (з лютого на квітень). Ця ситуація не залишає сумніву, що у випадку з Україною мова йде не про бюрократичні процедури в рамках європейських інституцій, а відсутність політичної волі прийняти остаточне рішення.


Здається, цього разу мова йде про бажання «завершити процедуру» після президентських виборів у Франції. Але враховуючи той факт, що в плані зміни підходів до відносин з рф підсумки президентських виборів у Франції виглядають вирішеними, то... То пізніше виникне питання, а як рф зреагує на запровадження безвізу для України, і чи не варто «українське безвізове питання» вирішити одночасно з російським? Або інше питання. І процедура розтягнеться до безкінечності.

Журналісти запитують, а що ж буде з громадською думкою в Україні щодо європейської інтеграції?

Мені чомусь здається, що після викиду справедливої злості, зневаги і роздратування на адресу Європи, українське колективне свідоме і несвідоме швидко повернеться до розуміння, що «Європа» - це не лише географія чи там європейська бюрократія і набір країн. Європейська інтеграція для України - це запровадження у всіх сферах суспільного життя принципів і норм, які, якими розчаровуючими для нас сьогодні не були б європейські політики та бюрократи, все ж таки на кілька порядків вищі, кращі, передові за більшість аналогічних українських принципів та норм.

А про вступ до ЄС нині точно не йдеться, тому і соціологія на підтримку цього сьогодні особливого значення не має.

Європейська інтеграція як напрям розвитку залишиться, з моєї точки зору, безальтернативним. А ось форми цієї інтеграції (не кажучи про темпи) можуть бути дуже різними.

Зрештою, неспроможність європейської політики виконувати зобов’язання перед Україною знімає з нас обов’язок виконувати невигідні для нас зобов’язання перед ЄС. Потрібно вчитися бути національно-егоістичними і впертими з будь-яким міжнародним партнером, а не лише ворогом - росією.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.