​Не радійте надто цитатам «про нємитую расію» і театральним прощанням з нею

Виявилось, що більша частина тих 4 відсотків досі живучих симпатиків Петра Порошенка паслась вчора в ФБ і активно коментувала свято безвізу.


Ніколи би не повертався до цієї теми, якби, включивши вранці ТВ, знову не був змушений уткнутися носом в фінал-апофеоз з прапорами, сценами, тільки цього разу десь на словацькому кордоні.

Безвіз - штука хороша і корисна. Я про це завжди говорив. Ну, там фрази на кшталт «безвіз народився, славімо його» - це явний треш і несмак, але сам безвіз - хороша річ.

Що некорисно - це коротка пам’ять. Усім, хто не поледачився подякувати Петру Порошенку за безвіз, а зігнані розпорядженнями адміністрації свята з Порошенком на сцені саме і підказували нам усім, кому ми маємо подякувати (почуття огиди вже давно не дозволяє мені слухати Порошенка, але цікаво у нескінченних промовах він згадав імена тих десятків дипломатів і службовців, що майже десятиліття вкалували на темі безвізу?), хочу нагадати лише одну фразу: «Можливість вільно подорожувати до Європи дасть якнайшвидше запровадження безвізового режиму з ЄС протягом уже першого року мого президентства».

Тому коли подорожуватимете Європою без віз - насолоджуйтесь. Але коли говорите про штучно створювані владою інформаційні істерії, то не забувайте першоджерела - що ця влада на чолі з Порошенком обіцяла, а що зробила. Є різниця.

Тепер будемо очікувати реалізацію ще однієї передвиборчої обіцянки Петра Порошенка - початок переговорів про членство в ЄС до кінця його президентства. Непогано, аби вже до кінця цього року.

І тим, хто вже зовсім осоловів від подарованого Порошенком щастя безвізу, нагадаю ще одну цитату: «У той же час, громадяни України не зможуть почуватися у безпеці, поки ми не врегулюємо наші стосунки з росією. Використаю повною мірою весь свій дипломатичний хист та політичний досвід, щоб забезпечити деескалацію конфлікту, уникнути війни та зберегти мир, знайти прийнятні способи співпраці з росією, насамперед економічної – але з урахуванням незворотності нашого європейського вибору та територіальної цілісності України».

Тому не радійте надто цитатам «про нємитую расію» і театральним прощанням з нею. Політика Порошенка зводиться не до того, щоб розпрощатися з нею. А - щоб домовитися, «врегулювати стосунки» і знайти прийнятні способи співпраці. Тому і війна здається нескінченною.

А безвіз - це і справді добре.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.