​Саакашвілі не проситиме політичного притулку у Польщі

Видворений з України екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив нині, що не буде просити політичного притулку у Польщі, куди його було примусово відправлено у понеділок, 12 лютого. Політик також виключив свою екстрадицію з Польщі до Грузії, повідомляє Польське радіо.


«Перебуваю нині під захистом польської поліції. Я спілкувався з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, до мене телефонували, коли я був на летовищі у Варшаві. Не буду просити політичного притулку у Польщі», - сказав він у розмові з одним з українських телеканалів.

Саакашвілі прокоментував також можливість його екстрадиції з Польщі до Грузії.

«Як кажуть у нас в Одесі, не смішіть мої тапочки. Який запит? Ця влада в Грузії боїться мене як чорт ладану. Це клоуни якісь. Якби вони хотіли видавати мене, вони повинні були мене екстрадувати вчора. Я від самого початку говорив, що немає серйозних обвинувачень проти мене ні у Грузії, ні в України», - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, у понеділок, 12 лютого, у Києві був затриманий екс-президент Грузії та екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. Політика було відправлено за процедурою реадмісії до Польщі. Увечері літак з Саакашвілі приземлився у столиці Польщі. Саакашвілі вважає, що його видворення показує слабкість та страх Петра Порошенка. Сьогодні у Варшаві екс-президент Грузії дав прес-конференцію на тему ситуації, що склалася.

Фото EPP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.