​БПП, втративши більшість у Бердичіві, почав ухвалювати рішення всупереч закону

У Бердичівській міській раді Блок Петра Порошенка втратив більшість і почав здійснювати тиск на опозиційних депутатів. Також за підтримки міського голови та секретаря відбувається постійний саботаж роботи міськради - проекти рішень, які невигідні провладній партії, просто не публікуються на офіційному сайті, а тому - не можуть розглядатися. Черговим кроком поплічників режиму Порошенка стало незаконне звільнення з посад всіх голів постійних комісій, які були в опозиції до БПП. А для того, щоб поновити хитку більшість, представники провладної партії готові вдатися до шантажу та підкупу, інформує прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.


11 червня під час чергової сесії Бердичівської міськради незаконно зняли з посади голову бюджетної комісії, депутата від фракції Патріотична партія України - РУХ НОВИХ СИЛ Станіслава Лужанського. Проект рішення був включений до порядку денного з голосу і не пройшов всі відповідні комісії міськради. Також, не був заслуханий звіт Лужанського, як того вимагає процедура. Окрім того, під час голосування його просто не було на сесії. Станіслав Лужанський заявив, що всі незаконні рішення будуть оскаржені у судовому порядку. Зокрема, з посади звільнили депутата Олексія Побережного, який очолював Гуманітарну комісію і був в опозиції до мера і БПП. Окрім цього, з посади голови комісії Промоції було звільнено депутата РНС Володимира Сенчу та депутата Радикальної партії Олександра Велімовського, що очолював комісію Законності. Також з голосу були ухвалені питання щодо видатків з бюджету та питання ЖКГ. Усі вони не пройшли попередній розгляд у профільних комісіях, як того вимагає регламент.

«Рішення були ухвалені на черговій сесії міськради, а отже - не могли бути розглянуті без попереднього погодження на комісіях. Це грубе порушення регламенту», - пояснив Лужанський.

Депутат додав, що свавілля у Бердичівській міській раді почалося відтоді, як БПП втратив більшість голосів. Голова фракції Віталій Березовенко БПП почав чинити тиск на опозиційних депутатів, у тому числі на депутатів РНС. Так, він і депутат провладної партії Тетяна Домбровська подали заяву до нацполіції про нібито самоуправство Лужанського та інших депутатів, які утворили депутатську комісію по перевірці шкіл, хоча їх діяльність є цілком законною. До депутатської комісії увійшли Станіслав Лужанський («Патріотична партія України»), Наталія Онуфрієнко («Опозиційний блок»), Володимир Осипенко (ВО «Батьківщина»), Анатолій Кривушин (ВО «Свобода») та Олексій Побережний (ВО «Свобода»). Показово, що директори двох шкіл, які не погодились з перевіркою і заявили про її незаконність - також є депутатами від БПП.

Також незаконні рішення, які проштовхнули депутати провладної партії на черговій сесії Бердичівської міськради, підтримали колишні депутати Опозиційного блоку Володимир Левандовській та Тимофій Клим. Нещодавно вони раптово вийшли зі своєї фракції і набули статусу позафракційних. За інформацією активістів, цілком можливо, така зміна політичних переконань відбулася внаслідок корупційної оборудки. Володимира Левандовського у Бердичеві пов'язують з мережею обмінних пунктів, тому чинити на нього адміністративний тиск зовсім не важко. Тимофій Клим опікується реабілітаційним дитячим центром, на фінансування якого, ймовірно, виділили фінансування з міського бюджету у розмірі 300 тис грн.

«Зрозуміло, що у Бердичеві провладна партія вже давно саботує роботу міськради. Відчуваючи своє хитке положення, ці добродії буквально почали травлю опозиційних депутатів. Недарма ми вимагали висловити недовіру секретарю Юлії Лефтер, яка діє заодно з мером та БПП. Не дивно, що вони можуть вдаватися і до підкупу та залякування. Адже така ситуація відбувається і в інших містечках. Однак ми готові до боротьби і будемо діяти лише законними методами. Ситуація в Бердичіві - це кращий доказ початку агонії старої системи», - підсумував Станіслав Лужанський.

Наразі Станіслава Лужанського викликали до нацполіції у зв'язку з отриманою заявою про самоуправство. У свою чергу, Станіслав Лужанський планує подати заяву щодо перешкоджання депутатській діяльності і незаконності рішень Бердичівської міськради та звернутися у НАБУ з вимогою перевірки законності діяльності міського голови та провладних депутатів.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.