​Юля чи Петя?

Серед моїх друзів і знайомих багато таких, які при слові «Тимошенко» відразу роблять великі очі, перелякане обличчя, а губи їх шепочуть - «...ніколи! Якщо вона - то все пропало!»


Я їх розумію. І я навіть приймаю їх позицію. Юлія Володимирівна - одна з тих, хто для простих людей асоціюється з українською політикою і владою ось уже майже 20 років. А українці ні від влади, ні від політиків нічого хорошого за ці роки не бачили. А копатися і розбиратися хто там у чому реально винен, де чия помилка, хто за що несе відповідальність - це не для наших людей. «Вони там всі однакові!» Ви знаєте, я навіть і з цим можу погодитися.

Але мій текст не про це. Мне дивує тільки одне в цій історії. Коли проголосивши всі свої претензії до ЮВТ і зі спотвореним обличчям пославши її в пекло, ця ж людина приречено каже: «Юля - ніколи, буду голосувати аз Порошенко!»

Що? !!! Як? !!! Де логіка?!!! Чому критичне мислення, небажання бути обдуреним і пильність громадянина - все це включається по відношенню до Тимошенко і все це геть відбиває від згадки про Порошенко?

Добре, які основні недоліки у Тимошенко?

Вона прийшла в українську політику з бізнесу і виросла і вихована в корупційній політичній системі української влади. Вона її частина. Ок, ну так і Порошенко прийшов в політику з бізнесу і не просто залишив його як Тимошенко, заради політики, а й зараз є олігархом, власником великих активів (дивись його декларацію - там тільки підприємств 120!). І очолює, прикриває, використовує корупційні схеми цієї держави. Пам'ятаєте фільм «Убити дракона», де головний негідник, що допомагав Дракону, виправдовується перед визволителем Ланселотом: «Зрозумійте, ми так жили, нас так вчили». На що Ланселот йому відповідає: «Всіх так вчили - але чому в цій школі ти був відмінником?» Петя - це відмінник цієї системи. Талановитий відмінник.

Я б сказав, що всі недоліки Тимошенко є у Порошенка, тільки в багатьох випадках їх можна помножити на десять.

Якщо вам не подобається оточення Тимошенко та її нерозбірливість в кадрах - подивіться, яке оточення у Петі: Кононенко, Грановський, Гладковський, Довгий, Березенко, Шокін, Луценко та інші Насирови та Семочко. У партнерах - Ахметов, Григоришин, Медведчук - ціла галерея української корупційної мафії. Поруч з Юлею було багато одіозних фігур. Багато приходили і йшли. Але поряд з Петром вся ця кодла і зараз поруч.

Вона дурила нас не раз. Але тут вона точно не досягає рівня Порошенко. Петро Олексійович бреше, як дихає. Сотні невиконаних обіцянок. Багато брехні - великої і малої. Це так очевидно - що навіть не варто доказів.

Вона здасть нас путіну. Але у неї немає бізнесу в росії і Медведчук не її друг - він соратник і партнер Порошенко.

Вона хоче побудувати патерналіську державу - вона політик лівак. Робить ставку на бідних, бюджетників і державозалежних виборців. Це моя особиста до неї претензія. Але Петро Олексійович очолює партію «Солідарність» - соціал-демократичну партію при її заснуванні і будує олігархічно-феодальну економіку для монополістів і корупціонерів. І сам є її головним вигодонабувачем. Це ні чим не краще соціалізму. І там і там основна маса громадян приречені на бідність. Але Юля ще може еволюціонувати до правих. Я бачу такі передумови. А Порошенко навряд чи - він себе і в такий моделі відчуває прекрасно.

Можна і далі складати список наших претензій до Юлі, але у Порошенка кожен раз цей же недолік буде набагато радикальніше і куди сильніше.

Друзі, так де ж логіка? Чому вас влаштовують подвійні стандарти? Чому Порошенко для вас краще Тимошенко? Вивчіть предмет прискіпливіше. Якщо Юля - це погано, то точно не гірше, ніж Петя. Як мінімум - так само.

Якщо ви вважаєте, що ні за яких обставин не можна віддавати голос за Юлю - ок! Я вас розумію. Все логічно. Але тоді тим більше у вас під забороною повинно бути голосування за Порошенка! Тому що він такий же, як Юля - але куди гірше!

Ось формула для вас, яка абсолютно справедлива: Юля - НІ. Петя - Ні, Ні і ще раз НІ.

І він не тільки не зміниться, але і в разі, якщо ми залишимо його в президентському кріслі, ми ситуацію тільки загостримо, перетворивши Петра Олексійовича в монстра, куди більш небезпечного, ніж янукович.

Тому що краще вміє говорить, нахабніше і талановитіший бреше, швидко адаптується до нових обставин, добре імітує патріотизм і турботу про благо народу, артистичний і не має меж в бажанні отримати свою вигоду, і знає англійську.

Сергій Гайдай, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Сергія Гайдая



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.