​Держави немає

Країна є. Є народ. Якесь громадянське суспільство. Усе з проблемами, неідеальне, але є, живе, розвивається. А держави немає. Остаточно, радикально і безкомпромісно.


Держава, це коли приймаються рішення, складаються правила, реалізуються - і маєш результат. Не повірите, це я про Євробачення. Це слабка втіха, що воно ніяке. Ми погодились на правила, провели конкурс, підвели його підсумки і не поїхали. Вибачте, не можу погодитися з тими, хто говорить, що і слава Богу!

Якби це було відповідне державне рішення - нам Євробачення непотрібне, краще витратимо ці гроші на розвиток суспільного мовлення - тоді це можна зрозуміти.

Не обов’язково можна погодитися, але можна зрозуміти, якщо заздалегідь оголошені правила, що в конкурсі не можуть брати участь ті, хто гастролюють в росії (а в Сирії, Білорусі і в Китаї можна?) Але якщо на все погодитися, заплатити свої гроші, провести публічний відбір і не поїхати - це ознака дегенератизму. А дегенератизм - це розвиток навпаки, занепад, виродження. Ось і дорозвивались у протилежному напрямку до повного виродження держави.

Мене відверто дивують та розчаровують інтелектуали і українські інтелігенти, які політичну підтримку Порошенка маскують під ідеї захисту української державності.

Якої української держави? В чому її українськість?

Дозволити бізнес в росії, в Криму, не розірвати з ворогом відносини, але не випустити на міжнародний конкурс артиста, який робить те саме, що президент чи більша половина представників влади? Це дегенерація.

І якої держави назагал? Та, яка має монополію на силу, але генеральний прокурор і інші посадовці якої легко, не задумуючись, можуть виправдати злочин? Я про контрабанду і відмивання коштів.

Якого рівня виродження необхідно досягнути, щоб генеральний прокурор, який має слідкувати за дотриманням законності, шукав політичні виправдання корупції і контрабанді?!

Звичайно, ця деградація почалась з моменту, коли в діюче законодавство внесли зміни, щоб призначити генеральним прокурором не фахівця, не правника, а політика. Зрозуміло чому - політик буде не за дотриманням закону слідкувати (він же цих законів просто не знає), а шукати політичні виправдання і пояснення - контрабанда танкових двигунів добре, а шкарпеток чи айфонів - погано.

Я давно втратив політичну цноту. Я теж можу виправдати контрабанду запчастин з росії для нашої оборонки. Але, по-перше, в мої посадові обов’язки не входить слідкувати за дотриманням законності, а тому такі мої одкровення є кому «виправити», якщо я помиляюсь. А, по-друге, я втратив політичну цноту, а не совість. Тому розумію, що виправдати завезення запчастин з росії для підтримки вітчизняних Збройних сил можна лише тоді, коли цим займаються не шмаркаті барижки, а спецслужби. І тоді, коли ці спецслужби контролюють увесь процес «від і до», щоб жодна бюджетна копійка не була витрачена даремно. І коли ці спецслужби контролює уряд і парламент. Тоді це і називається інакше.

Але коли пацанва рахує надприбутки, вкрадені у громадян - це не зміцнює оборону. Це виродження держави. І якщо спецслужби беруть участь в цьому - це кінець. Кінець державі. Будь-якій, навіть якщо вона була українською.

Держави не буває без правил, яких вона дотримується. Ті, хто розмивають чи порушують ці правила - вони проти держави. Підтримувати їх - це антидержавна дія.

І що, змінити Порошенка - і все буде добре? Не факт. Але шанс. Дайте Україні шанс.

Bohdan Yaremenko, facebook.com

Фото 24 Канал



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.