​Дурне та зелене. Шарікови вже на рівні ВР

Як дивно тасується колода в українських реаліях. Герої Булгакова нині, якби потрапили до України, взагалі б погуляли на славу, бо, виявляється, тепер шарікови - це вже не просто стереотип необізнаної особи, це вже - верхня планка досягнення цілі. Видко, з позиції Зеленського, саме такими повинні бути українці: тупими, бездарними, а головне - без освіти. Як не дивно це визнавати, але перефарбованих комуністів в українському парламенті замінюють... ставленики осіб з комуністичним мисленням більшовиків.


Звісно, знищення освіти, починаючи з Табачника, не могло не датись взнаки. І те, що більшість тих, хто за останні років вісім закінчив школу, НІКОЛИ не читали Булгакова «Собаче серце». Можливо, бачили фільм. Проте не факт, що засвоїли те, що хотів донести автор. А Булгаков якраз і писав, аби показати, що може статись, коли владу отримує особа з примітивними інстинктами, бажання якої - все життя бути на утриманні.

Свого часу більшовики не даремно поставили на пролетаріат: злі, невиховані, неосвічені. Ті, хто ненавидів інших, котрі ходили у білих рукавичках, або мали освіту. Саме з таких вийшли гарні енкаведісти, бо було у них одне бажання: відібрати на поділити. З часом, пролетаріат, який захопив владу, таки почав навчати своїх дітей, даючи їм освіту. І дітей комуністів вважали елітою, яку виховували за правилом: ви - господарі від пролетаріату, і хоча всі в державі начебто рівні, ви - рівніші. А тому своїх дітей комуністи і на Захід відправляли, і вчили в елітних закладах з нормальним викладанням англійської мови та деяких інших предметів.

А після розвалу СРСР оті, рівніші, вирішили, що саме вони повинні захопити владу. Не дуже освічений народ (так, той, що читав багато, але нічогісінько не розуміючий в економіці і понятті фінансів) не знався на тому, що таке ринкова економіка і скільки насправді можуть коштувати ваучери та акції. А тому у буремні дні 90-х минулого століття у них за безцінь (як нині хочуть і землю) скупили підприємства. Або ж, довівши їх до банкрутства, приватизували під себе.

Проте вже 2019-го року з нащадками комуністів та комсомольців (за їхніми ж правилами) зіграли вже інші особи, ті, які теж, як і колись діди та прадіди нинішніх комсомольце-комуністів, вирішили захопити владу і теж поставили на інстинкти народу: геть тирана та - усе поділити.

Команда Зеленського, як наразі вже видко, свідомо використала тактику більшовиків: «бий буржуїв», і недаремно насадила у свідомості більшості громадян образ «голобородька» - борця за справедливість проти новоутворених буржуїв - комуністо-комсомольце-бандитоолігархів, які перетворили державу Україна на свою власність, обкрадаючи населення і доводячи його до злиднів.

А неосвічені, доведені до бідарства громадяни - гарна маса для боротьби з неугодними. Та й дійсно: Порошенко, який міг би увійти в історію як президент, що поборов корупцію і окупанта, увійшов у неї, як бандит, що під лозунги європейських цінностей не лише їх не втілював, а й робив все від себе залежне, аби випхати думаючих і розумних громадян на заробітки з України, а то й в еміграцію, бо розумів: голодними та тими, хто на дотаціях бюджету - легко керувати, бо ті, хто має достаток, не будуть коритись, не стануть продаватись і не закриватимуть очі на торгівлю з окупантом та на те, як при президенті Порошенкові відновлюються проросійські сили, а кум путіна - купує телеканали.

І треба зазначити, що лозунг «бий буржуїв», який у команді Зеленського переформатували у лозунг «зробимо їх разом», - спрацював, і громадяни, які зненавиділи Порошенка за його подвійні стандарти, жадібність, ненависть до народу, його бажання красти все, до чого дотягнуться його руки, та співпрацю з окупантом, таки підтримали «тиху революцію», викинувши буржуїв від комуністо-комсомольце-уркаганів на смітник.

Як показала історія, задекларовані більшовиками лозунги та стратегії - працюють. Команда Зеленського їх теж вправно використала вже проти самих більшовиків, що останні 27 років вдавали з себе демократів, але перетворились на буржуїнів, яких колись у своїх карикатурах висміювала газета «Правда». Тож, можна констатувати, що команда Зеленського провернула безкровну революцію через вибори, але до влади веде аж ніяк не розумних та талановитих, а, як і втілювали більшовики, ставку зробила на «пролетаріат» - шарікових, без знань навичок, зате тих, кому притаманно утриманство, примітивні інстинкти та негативні норми моралі.

Видко, Зеленський, та ті, хто за ним стоїть, вирішили стати аж ніяк не професорами преображенськими, а «швондерами» - тими, хто новообраним депутатам надасть потрібні поради, аби вони з абсолютною нетерпимістю до будь-яких знань та досвіду все ж дозволяли собі робити висновки та давати поради «космічного масштабу і космічної ж дурості» - як говорив професор Преображенський у відношенні до Шарікова.

Зеленський, провівши до ради велику кількість неуків з середньою освітою, вирішив познущатись з українців, так і не зрозумівши однієї банальної істини, що більшість українських президентів, які були переконані, що тримають бога за бороду, згодом з'ясовували, що вони - ніхто. Єдине, у що не вірять у команді Зеленського, так це в те, що з них можуть спитати за їхню діяльність. І дійсно: якщо за весь період незалежності жодна мерзота не відповіла за свої дії, то чому це торкнеться цієї команди? На жаль, у цій команді не розуміють, що у кожної мотузочки є кінець, а тому, при гаслах не порушувати закони і Конституцію, побороти непотизм та покарати буржуїнів так, як це робив Голобородько в серіалі, свою діяльність почали як і попередник: з порушення власних обіцянок та законодавства.

Звісно, стає зрозумілим, що «відбір» на мажоритарників з осіб, які не мають освіти, навичок, а можливо, і здорового глузду, робився свідомо. З одного боку, партія привела в парламент певну кількість відвертих покидьків, які і з регіоналами працювали, і з забудовниками, а з іншого - нових гаврилюків, які можуть слухняно тиснути на кнопки. А для більш відвертого блюзнірства, невігласів, начебто, збираються вчити на курсах економіки та викладати їм основи держави та права. Але от у чому річ: зайцю можна прочитати курс, як стати левом, та чи стане?

Одне зрозуміло: при низькій явці виборців було проведено аферу, яку узаконили, і нині з більшістю в парламенті люди, які стоять за Зеленським, хочуть рулювати так само, як це робив Порошенко. Одне вони не розуміють: кожна афера завжди розкривається, і наздоганяє відповідальність. А державу очікують дивні часи, коли людям знову будуть доводити, що те, що їх обкрадають і розвалюють країну - всім на благо. А шарікови - посміхатимуться і махатимуть ручками.

Ліна ТИХА, «Конфлікти і закони»

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.