​Наймолодша у світі прем'єр-міністр Фінляндії обіцяє далі виставляти світлини в Instagram

34-річна Санна Марін стала наймолодшим у світі прем’єр-міністром, очоливши уряд Фінляндії, європейської країни із населенням п’ять з половиною мільйонів. Донедавна одним з наймолодших у світі був прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, якому 35 років, повідомляє «Голос Америки».


У новому фінському уряді на міністерських посадах затверджені 12 жінок і 7 чоловіків. Міністерство фінансів очолила Катрі Кулмуні, якій лише 32 роки.

Попередній прем’єр-міністр Фінляндії пішов у відставку на тлі страйку поштової служби країни.

«Я особисто ніколи не вважала важливим мій вік чи стать, а радше те, чому я в політиці і чому фінський народ виявив нам довіру на виборах», - каже Санна Марін, Соціал-демократична партія якої є найбільшою в урядовій коаліції.

Розповідаючи про свою активність у соціальних медіа в інтернеті, Марін сказала: «Я - представниця молодшого покоління, але, звичайно, коли йдеться про соціальні медіа чи Інстаграм, я вважаю себе реальною особою, хоча є також і прем’єр-міністром».

«Отже я не буду змінювати своєї поведінки. Безумовно, мені треба бути обережною з тим, що я кажу», - додала вона.

Прем'єр-міністр Малайзії, Махатір Мохамад, який у свої 94 роки є найстаршим керівником уряду у світі, запропонував фінській колезі не уникати порад.

«Хоч ми й віримо в ідеалізм молодих людей, важливо також, щоб вони брали до уваги досвід старших. Тоді ми будемо мати поєднання цих двох сторін і це було б добре», - сказав малайзійський прем’єр.

Санна Марін у своєму блозі ділилася розповідями про непросте дитинство, бо її батьки розлучилися і згодом мати виховувала її в одностатевій сім’ї.

У 15 річному віці Марін підпрацьовувала у пекарні і розносила журнали, щоб заробити кишенькові гроші.

Вона першою у своїй родині пішла до університету.

В 20 років Санна Марін вирішила змагатися за депутатство у раді міста Тампере, де вона стала головою в 27 років.

2015 року Марін була обрана депутатом парламенту від Соціал-демократичної партії і в минулому уряді очолювала міністерство транспорту.

«Я користувалася соціальною допомогою і я вдячна за те, що суспільств підтримало мене у важкі періоди мого життя», - сказала Санна Марін, яка два роки тому стала матір'ю.

Санна Марін. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.