Сучасні «соціальні гарантії» знищують українців

Населення України постійно зменшується. Що лишень влада усіх кольорів не заявляє, а смертність продовжує перевищувати народжуваність. Люди тихо вмирають. Хто – від не отриманої медичної допомоги (оскільки безкоштовне лікування держава не гарантує, а лише декларує), хто – від неякісного харчування (а якість товарів, що продають в Україні, з кожним днем гіршає), а хто від тяжкої праці, не доживши і до 60 років. Відбувається – знищення українців, як нації.
 
Проте влада постійно наголошує, що бореться за високі соціальні стандарти, при цьому роблячи все від неї залежне, аби люди обмежували себе в харчуванні (а підвищення тарифів та інфляція не спонукають до збільшення купівельної спроможності, та й статистика доводить, що третині українців вже не вистачає коштів навіть на примітивне харчування), а також в лікуванні (не кожен городянин може лікуватись, а про людей з села і говорити не доводиться, оскільки в більшості сіл давно знищені навіть фельдшерські пункти), а заодно зменшує і якість навчання (у маленьких селищах і районних центрах вже не вистачає профільних вчителів, тож більшість предметів немає кому викладати).
 
І на фоні повного занепаду держави та економіки, правляча партія робить все для знищення малого та середнього бізнесу, закриття ще не закритих заводів, банкротства навіть шахт з добування золота, а також прилаштування української економіки під російських інвесторів, повністю знищуючи українських виробників. Так, лише за останні півроку закрито декілька українських заводів з виробництва палива, а прерогатива надається паливу, завезеному з Росії, без мита. Люди – лишаються без роботи, не маючи можливості якісно жити і відпочивати. І усі, хто не має відношення до влади і можновладців, резонно наголошують: в державі відбувається знищення українців.
 
Але партія влади голосно говорить про реформи, про соціальні гарантії, про «красиве майбутнє». При цьому ж наголошує, що в Україні не може бути єгипетського сценарію, оскільки українці, як мазохісти, дуже задоволені тим, що запроваджує в державі партія влади.
 
І можновладці подібними мантрами зомбують  народ. А люди, що втомились від безвиході, від свавілля чиновників і міліціянтів, від постійного недоїдання і неможливості пройти навіть примітивний курс лікування, починають злитись. Та й як можна спокійно себе почувати, коли ти усвідомлюєш, що у Польщі на сто євро можна придбати товарів і послуг вдвічі більше, ніж в Україні? Для Польщі із вищими зарплатами, пенсіями сто євро – гроші, а в Україні тисяча гривень давно втратила цінність, оскільки люди лише за комунальні послуги платять більшу половину цих коштів. Здавалося б, як таке може бути, адже якщо рівень життя і зарплат в Україні нижчий, то ж і ціни повинні бути меншими? Ат ні. Представники партії влади постійно наголошують, що українці повинні за все платити за європейськими і світовими цінами, і що халяви їм – не буде. Тож про що говорить така позиція? Правильно – про знищення українців, як нації.
 
Хоча чи знають представники правлячої партії, що таке халява? Якщо це стосується їх і їхнього бізнесу, то – так. Вони не платять податків. Вони поробили собі пільги і сплачують за комунальні послуги в середньому 15-30% від вартості, що призводить до того, що мешканець комунальної кімнати платить більше за комунальні послуги, аніж можновладець, що мешкає у заміському будинку площею понад 300 кв. м, вони отримують державну допомогу та дотації, тоді як пенсіонер ледь жевріє на 800 гривень, вони виділяють на своє лікування в Феофаніі такі кошти, яких би вистачило на якісне фінансування десятка лікарень. Вони без вагань перераховують гроші з бюджету на фінансування власних підприємств, тоді як людям постійно наголошують, що для народу бюджетних коштів немає.
 
Але чи можуть вони влаштувати українцям таку халяву, як, наприклад, уряд Кувейта? А емір, усвідомивши, що і його доволі заможний нарід може збунтуватись на кшталт єгиптян (хоча Кувейт вже давно має найвищий рівень життя, позаяк емір і його уряд не крадуть всі гроші з продажу нафти, а вкладають в економіку держави), подарував людям халяву: безкоштовну електроенергію, відміну плати за воду та телефонні розмови. Кувейтцям підняли заробітну плату на 70-100%, а також емір від себе особисто виплатив кожному кувейтцю допомогу у 3500 доларів і право на безкоштовне харчування протягом 14 місяців.
 
І що, кувейтці будуть протестувати проти влади? Вони і так завжди були заможніші за єгиптян (а про українців мова і не ведеться), а наразі, коли їх все влаштовує, вони підуть на протести? Але в Кувейті правлять розумні і не жадібні люди, які хочуть, щоб їх справді поважали на міжнародному рівні. А от українські можновладці думають лише про власні кишені. Бюджетні гроші розкрадаються на кожному рівні влади: від ЖКХ до Кабміну, коли на будівництво одного невеличкого проекту виділяють понад 40 мільйонів гривень, тоді як звести його коштує у десятеро дешевше. Проте Україна – не Кувейт. Україна, яка має і газ, і чудові чорноземи, і металургійну галузь, постійно живе на позики, які, між іншим, теж - розкрадаються. І хто переймається тим, що українців з кожним днем стає все менше і менше? Хто думає про те, що не потрібно споювати націю і травити її неякісними продуктами? Хто переймається тим, що батьки без вагань здають дітей до інтернатів та дитячих будинків, оскільки малечу немає чим годувати?
 
Ні, такі «дріб’язкові» питання владу не цікавлять. Вона піклується лише про касту можновладців, які багатіють щодня за рахунок підвищення цін, тарифів, знищення бізнесу і здачі інтересів держави іншим країнам. Влада не думає про Україну. Вона піклується про знищення українців. І у неї це виходить.
Тож говорити про те, що Україні не загрожує єгипетський сценарій – мабуть, самонадіяно. Адже Кучма у 2004 році теж був впевнений що українці не вийдуть на вулиці. І тоді теж говорили, що українців все влаштовує. Проте історія довела протилежне. Хоча, єгипетського сценарію таки можна уникнути, повторивши приклад еміру Кувейту. Але владі так шкода витрачати на людей вкрадених у них же грошей…
 
Роксолана МАЙ


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.