Для кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко немає жодних юридичних підстав

Фото tymoshenko.ua

Захисник екс-прем‘єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що немає жодних юридичних підстав для порушення кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко за звинуваченням у державній зраді.

"Юридичних підстав для цього немає жодних. Але ми бачили абсурд під час розгляду "газової справи" у Печерському суді, коли біле називається чорним, зелене - червоним, потім усе це вписують у вирок, і Апеляційний суд цей вирок залишає в силі", - сказав Сергій Власенко сьогодні журналістам у Харкові.

Захисник при цьому не виключає, що кримінальну справу на підставі матеріалів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, оприлюднених сьогодні у парламенті, все ж таки може бути порушено. "За вказівкою Януковича вони можуть написати, що Тимошенко вбила Христа. І вони знайдуть свідків, які розкажуть, що вони це бачили особисто, і Інна Германівна підпише звіт слідчої комісії. Якщо буде команда написати, що Тимошенко вбила президента Кеннеді, вони це зроблять і навіть розпишуть, як Юлія Володимирівна, будучи маленькою дівчинкою, переповзала кордон, щоб убити президента Кеннеді", - іронічно зазначив Сергій Власенко.

Захисник екс-прем‘єр-міністра також заявив, що влада всіляко уникає виконання припису Європейського суду з прав людини, який зобов’язав надавати лікування Юлії Тимошенко у спеціалізованому стаціонарі. "Вони говорять, що в рекомендаціях, які дали німецькі лікарі, є процедури, які неможливо робити в камері, тому вони хочуть саме ці процедури робити за межами колонії, а все решту робити в камері, або поруч з камерою, або ще десь. Але ніяк їм не хочеться лікувати Тимошенко в нормальний, логічний спосіб, як це було передбачено рекомендаціями німецьких лікарів і як цього вимагає рішення Європейського суду з прав людини",- сказав Сергій Власенко.

Захисник нагадав, що "відповідно до висновків німецьких лікарів лікування Юлії Тимошенко є комплексним та багатофункціональним. і може бути здійснено лише в умовах стаціонару спеціалізованої клініки поза межами пенітенціарної системи".


"Спочатку вони спростовували очевидні речі, зараз вони змушені частково визнавати ці речі. Ми дочекаємося, коли все-таки розум включиться, і вони визнають абсолютно очевидні речі. Говорити, що ми тут стягнемо обладнання з усієї Харківської області і тільки тому Качанівська колонія перетвориться на стаціонар спеціалізованої медичної клініки – це абсурдна конструкція, але саме таку конструкцію намагаються нав’язати лікарі пенітенціарної системи", - зазначив Сергій Власенко.

Він також повідомив, що сьогодні проводились "якісь незрозумілі процесуальні дії слідчими СБУ, а його за надуманими підставами півтори години намагалися не допустити до Юлії Тимошенко".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.