ГПУ внесла до ЄРДР відомості про 46 кримінальних злочинів, вчинених на території Криму

zlochini krim

 
Про це повідомив начальник головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Микола Гошовський, передають «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.


Микола Гошовський, зокрема, зазначив, що за період з 27 лютого по 10 березня цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 46 кримінальних правопорушень, вчинених на території АР Крим та міста Севастополь, з яких 35 розслідується органами внутрішніх справ, 6 – СБУ і 5 – слідчими органів прокуратури.

Микола Гошовський повідомив, що це кримінальні правопорушення, які насамперед стосуються злочинів проти держави.

«За фактами посягання на територіальну цілісність України зареєстровано 3 кримінальні правопорушення. За дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу України – 5», - сказав він.

За словами начальника головного управління Генеральної прокуратури, найбільше порушень зареєстровано за ст. 341 Кримінального кодексу України – це захоплення або блокування адміністративних будівель. На сьогодні таких кримінальних правопорушень зареєстровано 17.

Микола Гошовський також повідомив, що на даний час за перешкоджання професійній діяльності журналістів зареєстровано 5 злочинів.

«Ми розуміємо, що їх значно більше. Тому я прошу працівників засобів масової інформації, права яких було порушено на території АРК, звертайтеся з офіційними заявами до правоохоронних органів. Ми маємо документально фіксувати кожне порушення Законів України на території півострова», - підкреслив М. Гошовський. 

Крім цього, він акцентував, що Генеральна прокуратура прискіпливо відслідковує спроби незаконних призначень осіб на керівні посади у правоохоронних та силових структурах Криму з порушенням встановленого Конституцією та Законами України порядку.

Зокрема, стосовно незаконних призначень начальника головного управління СБУ в Криму П.А. Зими та начальника ГУ МВС в Криму С.В. Абісова, відносно яких відомості про кримінальні правопорушення за ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу України внесені до ЄРДР. На даний час готуються клопотання до суду про дозвіл на затримання вказаних осіб.

Також Микола Гошовський повідомив, що сьогодні до ЄРДР внесено відомості про вчинення аналогічного злочину В.Мельниченком, який зголосився очолювати регіональне управління Держприкордонслужби, та ряду інших посадових осіб.

«Я вірю в те, що винні у вчиненні цих кримінальних правопорушень понесуть заслужену відповідальність»,- нагосив Микола Гошовський.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.