У прокурорів перевірять документи на вищу освіту

gpu eesu

 
Генеральною прокуратурою України виявлено факти прийняття на прокурорсько-слідчі посади осіб, які здобули вищу юридичну освіту в інших державах – колишніх республіках СРСР, а також отримали дипломи недержавного зразка, що викликають сумніви в їх легітимності.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

З метою реалізації положень Конвенції про визнання кваліфікацій з вищої освіти в Європейському регіоні в Україні запроваджена процедура визнання іноземних документів про освіту (нострифікація) шляхом встановлення відповідності академічних, професійних прав та освітньо-кваліфікаційних рівнів іноземних документів про освіту (кваліфікацій) державним стандартам освіти України.

Нострифікація здійснюється Міністерством освіти і науки України на підставі наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 28 травня 2012 року «Деякі питання визнання і встановлення еквівалентності в Україні документів про освіту, виданих навчальними закладами інших держав».

У зв’язку з цим, новоствореним управлінням внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури ініційовано проведення перевірок щодо виявлення фактів прийняття на прокурорсько-слідчі посади осіб, які здобули вищу юридичну освіту в інших державах та не пройшли процедуру їх нострифікації, а також отримали сумнівні з точки зору легітимності дипломи недержавного зразка.

Генеральна прокуратура вимагає від керівників усіх регіональних прокуратур, а також Національної академії прокуратури України: за наявності підстав щодо невідповідності документів про вищу освіту працюючих прокурорів та слідчих прокуратур всіх рівнів вимогам чинного законодавства України вжити належних заходів реагування. Надалі при призначенні осіб на прокурорсько-слідчі посади мають ретельно перевірятися представлені ними дипломи про вищу юридичну освіту на відповідність наведеним вимогам.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.