Розпочато розслідування за фактом тиску на суддю у справі про викрадення людей

shev sudnew

 
Столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявою судді Шевченківського райсуду Києва щодо тиску на нього з боку невстановлених осіб, які у приміщенні суду намагалися примусити його ухвалити завідомо неправосудне рішення, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі прокуратури Шевченківського району м. Києва.


Встановлено, що на розгляді у зазначеного судді перебуває кримінальне провадження стосовно чотирьох осіб, які у 2010 році з метою заволодіння п’ятикімнатною квартирою у центрі Києва здійснили напад на її власників.

Так, двох пенсіонерів, родичів відомого українського науковця, зловмисники викрали та вивезли до Луганської області, а його самого  залишили у небезпечному стані, внаслідок чого він помер.

Згідно з рішенням суду, троє обвинувачених перебувають під вартою, ще одному суд обрав запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Під час чергового судового засідання група невідомих осіб, увірвавшись до службового кабінету судді, намагалася примусити його ухвалити рішення про звільнення обвинувачених з-під варти.

Відомості про даний факт внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 376 Кримінального кодексу України (втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення).

Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Шевченківського району міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.