​У Дніпрі затримано суддю за тиск на слідчих і хабарництво

Суддя Жовтневого районного суду м. Дніпро був викритий у протиправній діяльності та затриманий спільними зусиллями Національної поліції України, НАБУ та Антикорупційної прокуратури одразу після одержання ним 10 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Співробітникам Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції стало відомо про факт тиску на працівників слідчих підрозділів поліції м. Дніпро зі сторони міського суду.

У рамках захисту працівників поліції оперативниками ДВБ НП України, УВБ у Дніпропетровській області, детективами НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було проведено оперативні заходи по документуванню протиправної діяльності одного із суддів Жовтневого району міста.

З’ясувалося, що суддя дізнавався про матеріали кримінальних проваджень та підозрюваних у них осіб. Потім знаходив цих людей і пояснював, що у них великі проблеми. Проте він має неабиякий вплив на слідчих, можливість «корегувати» хід слідства, тож може допомогти уникнути кримінальної відповідальності. Звичайно – за «винагороду».

Суддю затримали у ході спільної спецоперації трьох відомств: Національної поліції України, НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури одразу після отримання ним грошей. Під час санкціонованих обшуків у його службовому кабінеті та за місцем мешкання було виявлено 55 тисяч доларів США, 13 тисяч євро, 138 тисяч гривень та ювелірні вироби.

Дії посадовця кваліфікуються законодавством, як прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди – ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

На теперішній час триває слідство. Якщо вину затриманого буде доведено – йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

У прес-службі зазначили, що спецоперація стала можливою завдяки підтримці Голови Національної поліції Хатії Деканоідзе, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та внесеним змінам до Конституції України в частині правосуддя. Це дало змогу оперативним підрозділам правоохоронних органів затримати суддю-хабарника без надання згоди на це Верховної Ради України.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.