​Поліція оголосила підозру організатору злочинної групи, яка займалася в Інтернеті незаконним збутом сильнодіючих лікарських засобів

Троє осіб збували сильнодіючі лікарські засоби через мережу Інтернет за допомогою спеціально створеного сайту. Продаж здійснювався як на території України, так і за кордоном. Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими Подільського управління столичної поліції, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №7, встановили: організатором такого незаконно бізнесу був 30-річний мешканець Миколаївщини разом з двома спільниками, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Зловмисники за допомогою спеціально створеного веб-ресурсу здійснювали реалізацію в особливо великих розмірах препаратів, до складу яких входить «метандієнон» та «нандролон», які є сильнодіючими лікарськими засобами та їх обіг на території України обмежено. Для підтримки цього веб-сайту були найняті SEO-спеціалісти для його просування. Крім того, наймалися технічні спеціалісти, які забезпечували анонімізацію цього ресурсу через сервіс захисту «cloudflare», за допомогою якого змінювалася справжня IP-адреса на адресу безпосередньо серверу «cloudflare». Водночас, доменне ім’я було зареєстровано у Чеській Республіці для унеможливлення отримання будь-якої інформації.

Спеціалісти з кіберполіції провели комплекс оперативних і технічних заходів та встановили реальні IP-адреси та осіб, які були причетні до незаконного розповсюдження сильнодіючих лікарських засобів.

У місті Первомайськ, Миколаївської області, правоохоронці провели одночасно п’ять санкціонованих обшуків за місцем проживання учасників злочинної групи, у їх магазині та у відділенні пошти, оскільки замовлення по Україні зазвичай відправлялися поштою. За їх результатами вилучено близько 90 тисяч пігулок, майже 140 ампул та близько 300 флаконів із вмістом речовин, обіг яких в Україні обмежено. Вилучені речовини наразі направлено до експертного центру для проведення усіх необхідних експертиз. Також вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої здійснювалося адміністрування веб-ресурсу, мобільні телефони та чорнові записи.

Подію кваліфіковано за ч. 4 ст. 321 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Крім того, працівники Департаменту кіберполіції та СБУ задокументували факт збуту такої продукції за кордон. Тож, наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 201 (Контрабанда) Кримінального кодексу України.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.