​Справу про позбавлення Саакашвілі громадянства контролює Банкова: експертизу підпису проведуть без міжнародних експертів

Відмовою у залученні міжнародних експертів Київський науково-дослідний інститут судових експертиз фактично визнав, що підпис Саакашвілі був підроблений, і підтвердив свою незацікавленість у проведенні об'єктивної експертизи.


Про це повідомив адвокат Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, інформує прес-служба РНС.

Як зазначали захисники Саакашвілі на численних судових засіданнях, указ Президента України Петра Порошенка про позбавлення громадянства України Михайла Саакашвілі був прийнятий на підставі сфабрикованої заяви про вступ до українського громадянства з підробленим підписом лідера РНС.

11.05.2018 в судовому засіданні адвокати заявили клопотання про проведення почеркознавчої експертизи підпису на даній заяві. У зв'язку з тим, що Саакашвілі і його захист не довіряють національним експертним установам, а також з метою мінімізації тиску на цю справу керівництвом країни, адвокати клопотали про обов'язкове залучення міжнародних експертів.

22.06.2018 судом було задоволено клопотання адвоката Руслана Чорнолуцького про проведення почеркознавчої експертизи, яку за рішенням суду було доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз. Суд також рекомендував експертній установі у разі потреби проводити зазначену експертизу із залученням міжнародних експертів, в тому числі експертних установ Королівства Нідерланди.

«Згідно з ст. 23 Закону України «Про судову експертизу» керівники державних спеціалізованих установ, що проводять судові експертизи, в необхідних випадках мають право за згодою органу або особи, що призначили судову експертизу, включати до складу експертних комісій провідних фахівців інших держав. Такі спільні експертні комісії здійснюють судові експертизи за нормами процесуального законодавства України. Варто зазначити, що серед іноземних партнерів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз - інститут судових експертиз Нідерландів, Національна поліція Нідерландів, Рада безпеки Нідерландів», - пояснив Чорнолуцький.

Адвокат звернувся з адвокатським запитом до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з метою дізнатися, які міжнародні експертні установи будуть залучені для проведення експертизи підпису Михайла Саакашвілі. Проте експертна установа відмовила в залученні міжнародних експертів.

«Такою відмовою експертна установа фактично визнала, що підпис Саакашвілі М. Н. був підроблений, і в зв'язку з цим експертна установа не зацікавлена в проведенні об'єктивної експертизи, що в свою чергу вказує на те, що справа Михайла Саакашвілі перебуває під контролем Банкової, яка зробить все для того, щоб результат був вигідний Порошенку», - зазначив Чорнолуцький.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.