​Правоохоронці затримали за хабарництво двох співробітників поліції Одеси та Миколаївщини

Посадовець одеської поліції вимагав дві тисячі доларів США за курортний сезон від одеситки, яка здійснює торгівлю тютюновими виробами. Старший слідчий поліції сусідньої області намагався отримати тисячу доларів від жінки за те, щоб її сина не арештовували. Обох співробітників було затримано з речовими доказами протиправної діяльності, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Працівники Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про факт вимагання неправомірної вигоди одним зі співробітників слідчого підрозділу Березанського відділення поліції Миколаївщини. Після проведеної перевірки оперативники встановили, що старший слідчий поліції вимагає від місцевої мешканки тисячу доларів США за сприяння в обранні її синові запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 ( Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Затримали капітана поліції у місті Южне Одеської області одразу після одержання ним коштів. Затримання проводилося спільними діями Миколаївського УДВБ НПУ, ДБР та військової прокуратури.

Наступного дня в Одесі під час передачі першої частини хабара в сумі 500 доларів США було затримано 42-річного майора поліції.

Правоохоронці з’ясували, що заступник начальника сектора превенції Шевченківського відділення поліції, якого днями було призначено старшим поліцейським станції Аркадія на час курортного сезону, першочергово почав «встановлювати правила» торгівлі на обслуговуваній території. Одній з жінок, яка має павільйони у торговельному комплексі, посадовець поставив умову - безперешкодно працювати вона зможе лише за надану йому «винагороду» у сумі 2 тисячі доларів США за сезон.

Одеситка відразу звернулася з відповідною заявою до Управління ДВБ НПУ. За матеріалами якого слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом військової прокуратури, внесли відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Затримання відбулося під час презентації курортної поліції, на очах в особового складу поліції, Нацгвардії та рятувальників. Затримання провели оперативники Одеського управління ДВБ НПУ, працівники ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону.

Наразі посадовець затриманий на підставі ст.208 КПК України. Найближчим часом його буде оголошено підозру та обрано запобіжний захід.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.