​Кіберполіція викрила двох чоловіків у викраденні 400 тисяч гривень з рахунку мешканця Київщини

Використовуючи вразливості на його сайті з онлайн-обміну валюти, зловмисники вивели з банківського рахунку потерпілого більше 400 тисяч гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Вирішується питання щодо оголошення підозри спільникам, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Звернення про викрадення коштів надійшло до Подільського управління Департаменту кіберполіції на початку року. 30-річний мешканець Київщини повідомив, що повідомлення про списання коштів почали надходити вночі на його електронну скриньку. Попередньо, потерпілий вказав про списання майже 420 тисяч гривень. Слідчі за даним фактом розпочали кримінальне провадження.

Працівники кіберполіції під час проведення досудового розслідування викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до вчинення цього злочину. Один із них проживав у місті Вінниця, де на договірних засадах надавав платні послуги із налаштування та підтримки інтернет-ресурсів.

Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів. Так, він заблокував роботу ресурсу та доступ до нього власнику. Після цього – перерахував на підконтрольні електронні гаманці усі кошти власника, що зберігалися на картці, що була підв’язаною до цього ресурсу.

Далі, коштами розпоряджався другий учасник злочинної групи, який на той час перебував у Тернопільській області. Він провів ряд операцій з різними електронними гаманцями для перенаправлення коштів. Зрештою, обготівкував їх з криптовалюти.

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Вінниччини провели у правопорушників одночасно 6 санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації, чорнові записи та мобільні телефони, до яких було прикріплено акаунти платіжних систем для виводу грошових коштів.

Провадження кваліфіковано за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Після проведення усіх експертиз буде встановлено остаточну суму збитків, завданих потерпілому, а також буде вирішено питання щодо оголошення підозри зловмисникам. Їм загрожує до трьох років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.