​ДБР вилучить з Офісу Президента секретні документи у справі захоплення моряків - дозвіл суду

Печерський райсуд Києва дозволив ДБР вилучити з Офісу Президента таємні документи, що стосуються захоплення українських моряків росіянами поблизу Керченської протоки у листопаді 2018 року. Йдеться про низку документів, що становлять державну таємницю, повідомляє 24tv.ua.


Спочатку слідчим надали тимчасовий доступ до оригіналів речей та документів, що перебувають у володінні Ради національної безпеки і оборони. Але слідчі їх не отримали, бо для зняття копій, відповідно до вимог чинного законодавства, необхідний дозвіл Адміністрації Президента. Через відмову ДБР звернулося до суду. Про це мовиться у матеріалах суду, зазначає 24tv.ua.

«Надати слідчому ДБР тимчасовий доступ до речей, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні Офісу Президента України, в тому числі до документів із грифом «для службового користування» та документів, що становлять державну таємницю, – йдеться у рішенні суду.

Зокрема, слідчим дозволили переглянути:

- Указ президента України «Про рішення РНБО від 12 жовтня 2018 року «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні та Сході України, у Чорному та Азовських морях і Керченській протоці»;

- Указ президента України «Про рішення РНБО від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення суверенітету і незалежності та введення воєнного стану в Україні»;

- Указ президента України № 392/2018 від 26 листопада 2018 року;

- Указ президента України «Про введення воєнного стану в України» від 26 листопада 2018 року;

- Закон України «Про затвердження указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 26 листопада 2018 року.

Захоплені росією українські катери. Фото ВВС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.