​Партію «Слуга народу» хочуть заборонити «Ошукані українці»

Громадська організація, заснована кандидаткою від партії Зеленського, тепер вимагає заборонити цю політичну силу Громадська організація «Ошукані українці» судиться з Міністерством юстиції через діяльність політичної партії «Слуга народу».


Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва від 5 лютого.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін’юсту щодо нездійснення контролю за діяльністю партії «Слуга народу» в частині дотримання нею статуту і Закону «Про політичні партії в Україні». Крім цього, ГО хоче зобов’язати Міністерство юстиції звернутись до адміністративного суду із позовом про заборону діяльності політичної партії «Слуга народу».

Окружний адмінсуд призначив розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Дані з судового реєстру

За даними аналітичної системи Youcontrol, громадську організацію «Ошукані українці» створено 28 січня 2020 року. Співзасновниками ГО виступили мешканці Черкаської області Олександр Миколайович Литвин (він же керівник організації) і Наталія Олександрівна Д’яченко. Прізвище та ім’я останньої повністю співпадають з кандидатом від партії «Слуга народу», яка на позачергових виборах до Верховної Ради балотувалася у 198 окрузі (Черкаська область). Однак програла самовисуванцю Сергію Рудику з різницею 1015 голосів.

Делегати на з'їзді партії «Слуга народу». Фото glavcom.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.