​Висновок Комітету до проектів Закону «Про медіа» переглянуто! Чи дослухалися «Слуги народу» до вимог громадськості?

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України оприлюднило інформацію про те, що 30.04.2020 Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні розглянув низку законопроектів. Зокрема, законопроекти «Про медіа».


Члени Комітету прийняли рішення «Про перегляд висновку Комітету до проекту «Закону про медіа» (р. № 2693) і проекту Закону «Про медіа в Україні» (р. № 2693−1) та затвердили новий висновок Комітету щодо направлення законопроектів на повторне перше читання.

Таким чином, розробники хочуть «зберегти обличчя», бо в разі голосування проекти б не знайшли підтримки у залі ВРУ, як вони не знайшли підтримки серед медійників, громадськості та інших учасників обговорення, хоча не хочуть в цьому зізнаватися та говорять про якусь підтримку, якої насправді немає і не було.

Головним каменем спотикання проектів стали новації, пов’язані з загрозами введення цензури в Україні, порушення основоположних прав та свобод людини, відходу України від демократичних цінностей тощо.

Яким вийде нова редакція проекту про медіа, поки не відомо.

Про перебіг подій з обговорення проектів можна переглянути за посиланнями:

https://i-ua.tv/projects/telecom/26246-pislia-tsoho-holosuvannia-mozhna-miniaty-nazvu-komitetu;

https://i-ua.tv/stream/26211-sluhy-narodu-chy-adepty-stalinizmu-v-iakyi-kontstabir-vedut-zakonoproekty-pro-media-ta-dezinformatsiiu-2;

https://i-ua.tv/projects/zakony-16-sichnia/26359-predstavnyky-hromadskosti-profesiinykh-i-tvorchykh-spilok-volontery-ta-aktyvni-chleny-hromadianskoho-suspilstva-ukrainy-zvernulysia-do-mizhnarodnoi-spilnoty;

http://cst.org.ua/vyhidna-korespondenciia-za-2020-rik/1020-schodo-proektu-zakonu-pro-media-2693-vid-27122019.html;

https://i-ua.tv/projects/telecom/25899-manipuliatsii-pid-haslom-ievrointehratsii-totalna-rehuliatsiia-internetu-bankrutstvo-provaideriv.

Комітетом також відхилено окремі новели проекту Закону «Про електронні комунікації» (р. № 3014, н.д. О. Федієнко та ін.), які, на їх думку, суперечать порядку видачі ліцензій провайдерам програмної послуги.

Свого часу Комітет з питань цифрової трансформації також не підтримав низку норм та положень проектів про медіа, ось їм і прилетіло у зворотній бік.

Олег ГУСЄВ, i-ua.tv

Фото i-ua.tv



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.