​Висновок Комітету до проектів Закону «Про медіа» переглянуто! Чи дослухалися «Слуги народу» до вимог громадськості?

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України оприлюднило інформацію про те, що 30.04.2020 Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні розглянув низку законопроектів. Зокрема, законопроекти «Про медіа».

Члени Комітету прийняли рішення «Про перегляд висновку Комітету до проекту «Закону про медіа» (р. № 2693) і проекту Закону «Про медіа в Україні» (р. № 2693−1) та затвердили новий висновок Комітету щодо направлення законопроектів на повторне перше читання.

Таким чином, розробники хочуть «зберегти обличчя», бо в разі голосування проекти б не знайшли підтримки у залі ВРУ, як вони не знайшли підтримки серед медійників, громадськості та інших учасників обговорення, хоча не хочуть в цьому зізнаватися та говорять про якусь підтримку, якої насправді немає і не було.

Головним каменем спотикання проектів стали новації, пов’язані з загрозами введення цензури в Україні, порушення основоположних прав та свобод людини, відходу України від демократичних цінностей тощо.

Яким вийде нова редакція проекту про медіа, поки не відомо.

Про перебіг подій з обговорення проектів можна переглянути за посиланнями:

Комітетом також відхилено окремі новели проекту Закону «Про електронні комунікації» (р. № 3014, н.д. О. Федієнко та ін.), які, на їх думку, суперечать порядку видачі ліцензій провайдерам програмної послуги.

Свого часу Комітет з питань цифрової трансформації також не підтримав низку норм та положень проектів про медіа, ось їм і прилетіло у зворотній бік.

Олег ГУСЄВ, i-ua.tv

Фото i-ua.tv