Спеціальний підрозділ «Беркут» завадив штурму Українського дому. Янукович ретирувався

d1

 

Об 11:30 стало відомо, що Янукович, який збирався провести прес-конференцію з приводу прийняття закону про мову в Українському домі, цей захід відмінив. На новину відразу ж відреагували спецпідрозділи «Беркуту», які впродовж години стягувались в центр Києва з метою контролювання ситуації. Частина підрозділів покинула Європейську площу, але деякі з бійців сховались у підземному переході та двориках, розташованих за периметром Українського дому.


Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Януковича, прес-конференція перенесена у зв’язку із тим, що: «Президент Віктор Янукович запросив керівництво парламенту та депутатських фракцій для обговорення ситуації, що склалась у Верховній Раді». Імовірніше за все, Янукович не був у курсі прийняття знищувального для України провокаційного закону й збирається надавати тумаків Колісниченку з Ківаловим. 

Нагадуємо про те, що об 11:00 беркутівці витиснули більшу частину мітингуючих зі східців Українського дому, вживаючи сльозогінний газ. Декільком цивільним громадянам, що прийшли під стіни Українського дому захищати честь та гідність українського народу, стало зле, до них прибула швидка допомога. Одне з вікон Українського дому постраждало в результаті сутички депутатів з беркутівцями, що намагались «розчавити» та отруїти мітингуючих. Не зважаючи на відміну прес-конференції, деяких журналістів до сих пір не випускають із будівлі Українського дому. Залишки загонів «Беркуту» щільно тримають живий ланцюг за периметром входу в будівлю.


Не зважаючи на спеку та сльозогінну отруту, яка до сих пір відчувається у повітрі, народ прибуває. На Європейській площі зараз нараховується близька 700 українських патріотів, що долучились до шести голодуючих депутатів Верховної Ради, готових стояти до кінця в боротьбі із зеківським свавіллям та Законом, що вщент знищує гордість та честь нашого народу. Основне гасло, що лунає над центральної площею України, це вигук - «ЗЕКА НА НАРИ!».

Як стало відомо, Томенко разом із Литвином, відчувши присмак смаженої шкіри, подали у відставки та переховуються в надійному місці. Але більшість з депутатів-регіоналів на даний момент, разом із завзятою опозиціонеркою Наталкою Королевською, фривольно смакують каву в одній із кав’ярень готелю «Київ».

На час підготовки матеріалу до публікації наш кореспондент, який перебуває на місці подій, повідомив, що біля Українського дому вже зібралося більше тисячі людей. Мітингуючі співають гімн України.


«Конфлікти і закони» й надалі інформуватимуть про стан подій біля Українського дому.

Юлія ВАЛОВА, фото автора

d2

d3

d4

d5

d6

d7

d8

d9

d10

d11 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.