Люди прийшли пікетувати суд, який відмовився розглядати позов проти Януковича

vasy pozov yanuk

 

У Києві біля Вищого адміністративного суду відбувся мітинг громадян, які протестували проти відмови суду розглядати їхні заяви про приєднання до позову проти президента Януковича.


У мітингу взяли участь близько 500 людей, а також представники Об’єднаної опозиції «Батьківщина», повідомляє byut.com.ua.

«Янукович дав вказівку суду не зважати на півмільйона підписів, зібраних по всій Україні. Це повна дискредитація судової системи та апарату державного управління», - заявив на мітингу народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко.

«Відмовою розглядати ці позови суд та влада остаточно заявили: прості люди їм не цікаві, їх права і свободи вони не захищатимуть», - сказав Одарченко.

Він наголосив, що Об’єднана опозиція «Батьківщина» зробить все можливе, щоб позови людей все-таки були розглянуті.

У свою чергу керівник юридичного департаменту Центрального штабу Об’єднаної опозиції Павло Петренко зазначив, що позови стануть основою для діяльності Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

«Ми заберемо заяви людей, які працівники суду назвали мотлохом, і вони стануть основою діяльності Тимчасової слідчої комісії у наступному парламенті», - сказав він.

«Ми також вивчаємо всі можливості, щоб розглянути ці позови в Україні. Це буде або повторний позов, або інші юридичні міри», - сказав Павло Петренко.

Під час мітингу представники опозиції закликали громадян поставити свої підписи під скаргою на Вищий адміністративний суд та запит на голову ВАСУ з вимогою пояснити порушення присяги суддею Олексієнком, який відмовився прийняти позови до розгляду.

Крім того, опозиція звернеться до Генпрокурора зі скаргою на дії вказаного судді.

На мітингу люди скандували «Юлі – волю!», і «Олексієнку – ганьба!».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.