Свобода протестів: може, Яценюк пояснить дивну позицію фракції?

chemeris svoboda

 

Низка громадських організацій та профспілок звернулися до Арсенія Яценюка з вимогою пояснити, чому депутати опозиційної депутатської фракції парламенту Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» разом з депутатами Партії регіонів реєструють у парламенті пропозиції щодо звуження свободи мирних зібрань в Україні. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі правозахисної організації Інститут «Республіка».


«Законодавча ініціатива №2508а пропонує узаконити обов’язок повідомляти владу про протести за 48 годин до їх початку, що дозволить підконтрольним судам забороняти будь-які «неугодні» владі зібрання. А у проекті закону №0886 – взагалі заборона пікетувати приміщення органів прокуратури. Обидва законопроекти депутати «Батьківщини» реєстрували разом з депутатами парламентської більшості», – каже голова правозахисної організації Інститут «Республіка» Володимир Чемерис.

У своєму зверненні громадські організації та профспілки також стверджують, що згідно тексту проекту закону про мирні зібрання №2508а, «спонтанність» протестів неможливо буде довести ні міліції, ні судовому виконавцю, ні судді. Проект також передбачає можливість забороняти в суді зібрання, про які владу не було повідомлено, а також можливість ухвалювати нові антиконституційні положення місцевих органів влади, покликані обмежити свободу мирних зібрань.

Читайте також заяву Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест» – http://bit.ly/1aRlLJn.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.