​Суддю ВАСУ Донця О.Є. притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Вища рада юстиції під час засідання 27 вересня 2016 року розглянула дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А.В., стосовно судді Вищого адміністративного суду України ДОНЦЯ Олександра Євгеновича. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції, передають «Конфлікти і закони».


У зазначеній скарзі порушувалося питання про притягнення судді Донця О.Є. до дисциплінарної відповідальності, оскільки при постановленні ним ухвали від 18 квітня 2016 року, на думку автора, вчинено умисну або внаслідок недбалості незаконну відмову в доступі до правосуддя.

«Хоча доводи скарги Сандуляк А.В. про незаконне позбавлення її доступу до правосуддя в ході перевірки не знайшли підтвердження, описані у скарзі обставини свідчать, що постановлена суддею Донцем О.Є. ухвала від 18 квітня 2016 року не містить належних мотивів відхилення аргументів касаційної скарги, а дії судді при її постановленні мають ознаки дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом «б» частини першої статті 92 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», – повідомив доповідач – член ВРЮ Анатолій Мірошниченко.

Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А.В., Вища рада юстиції вирішила притягнути суддю Вищого адміністративного суду України Донця Олександра Євгеновича до дисциплінарної відповідальності із застосуванням дисциплінарного стягнення у виді попередження.

Фото прес-служби ВРЮ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.