​Рішення господарського суду Києва повернуло «Острів Жуків» столиці

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, за результатами раніше проведеної Генеральною прокуратурою України перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у 2007 році обслуговуючим кооперативом «Котміст» земельної ділянки площею понад 74 га у Голосіївському районі столиці.


Так, рішенням Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного та Житлового кодексів України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України» передано вказаному кооперативу земельні ділянки площею 74,69 га, у тому числі 67,21 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 7,48 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території. При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому зазначений кооператив передав земельну ділянку, надану йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

Окрім того, більша частина цих земель розташована в межах об’єкта природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника «Острів Жуків». Таким чином, забудова зазначених земель житловими будинками загрожує фактичним знищенням заповідника.

З огляду на порушення чинного законодавства, допущені при наданні земельної ділянки і створенні обслуговуючого кооперативу «Котміст», Генеральною прокуратурою України до господарського суду м. Києва подано позов.

Справа розглядалась судами неодноразово.

Останнім рішенням господарського суду м. Києва від 15 грудня 2016 року підтверджено правомірність вимог прокурора, визнано недійсними зазначене рішення Київської міської ради, державні акти на землю та відсутність у вказаного кооперативу та подальших набувачів права власності на ці земельні ділянки.

Фото 112.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.