​Суд відмовився викликати Порошенка та Саакашвілі свідками у справі позбавлення громадянства лідера РНС

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовив адвокатам у виклику в якості свідків членів Комісії при Президентові, яка надавала та позбавляла Саакашвілі громадянства, інших важливих високопосадовців, а також самих Порошенка та Саакашвілі. У суді свідчитимуть лише працівники Державної міграційної служби.


Відповідне рішення вчора ухвалив Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду, де слухалась справа за позовом Саакашвілі до Порошенка про визнання незаконним та скасування Указу про позбавлення громадянства, повідомляє прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.

Адвокати Саакашвілі подали низку клопотань про виклик свідків, зокрема членів Комісії з громадянства при Президентові, працівників ДМС, заступника Генпрокурора та самих Порошенка та Саакашвілі.

«Суд задовольнив лише виклик трьох працівників ДМС найнижчої ланки, які є відповідальними за документи, що лягли в основу позбавлення Саакашвілі громадянства. Ми наполягали на виклику Порошенка та Саакашвілі, закон передбачає якщо не особисту присутність, то відео конференцію, варто було б спитати, що думає Саакашвілі про позбавлення його громадянства, і спитати Порошенка, що лягло в основу прискореного рішення про позбавлення громадянства. Не задовольнили виклик членів Комісії з питань громадянства, а також заступника Генпрокурора, яка підписували лист, в якому власне фігурувала інформація щодо кримінальних справ проти Саакашвілі у Грузії. Саме цей лист був взятий за основу формування подання про втрату громадянства. Суд не задовольнив виклик великої кількості посадовців, які фабрикували справу, які були ініціаторами і замовниками позбавлення громадянства» - розповів адвокат Руслан Чорнолуцький.

Таке рішення суду адвокати вважають свідченням залежності судової влади від Президента.

«З одного боку, суд таким чином прискорює розгляд справи, адже заслухання свідків це додатковий час, матеріали, пояснення. З іншого боку, зараз, на жаль, судова система залежить від вертикалі влади, позиції Президента і існує телефонне право, коли в Адміністрації Президента диктують судам, яке приймати рішення», - наголосив Чорнолуцький.

«Але у нас є велика кількість доказів фабрикування міграційної справи, аби довести незаконність Указу Президента», - запевнив адвокат.

Судове засідання перенесли на 13 квітня, 10 год, де повинні перейти вже до вивчення доказів.

Нагадаємо, на минулому засідання 16 березня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив клопотання адвокатів Михайла Саакашвілі щодо особистої присутності Порошенка як відповідача в суді по позбавленню громадянства.

Фото 24tv.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.