​На Полтавщині заочно судитимуть трьох учасників терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

Працівники прокуратури Полтавської області затвердили та направили до суду 3 обвинувальні акти за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації) стосовно трьох жителів Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.


Під час розслідування, здійснюваного слідчим відділом УСБ України в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що

- у травні 2014 року жителька м. Краматорськ Донецької області за власною ініціативою вступила до лав терористичної організації «Донецька народна республіка». Після 2 років навчання у Костянтинівському медичному училищі теоретичні знання вона застосовувала на практиці, надаючи медичну допомогу пораненим бойовикам у міському медпункті ДНР та в складі незаконного збройного формування.

- житель м. Хрустальний (Красний Луч) Луганської області, до речі, уродженець Полтави, упродовж грудня 2015 - лютого 2017 років, виконуючи обов’язки заступника начальника штабу 4-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу народної міліції терористичної організації «Луганська народна республіка», забезпечував організацію та контроль бойових чергувань на блокпостах вказаного не передбаченого законом збройного формування, несення караульно-постової служби, ведення контрольно-пропускного режиму на об’єктах бригади та її структурних підрозділах у населених пунктах Алчевськ, Брянка, Сорокине (Краснодон), Зоринськ, Перевальськ та інших.

За участь у бойових діях проти сил АТО цей чоловік навіть отримав від керівництва терористичної організації «ЛНР» нагороди «Защитник отечества» та «Участник первого парада».

- засуджений у квітні 2014 року за розбій, житель м. Костянтинівка Донецької області наступного місяця вступив до лав терористичної організації «Донецька народна республіка» та протягом 2 місяців чергував на блокпостах у рідному місті. У подальшому, упродовж червня-листопада 2015 року вказана особа брала активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань, а саме: «Окремої третьої мінометної бригади 1-го армійського корпусу ДНР» та «Головного розвідувального управління 1-го армійського корпусу ДНР».

Через те, що вищезгадані громадяни перебувають на непідконтрольній українській владі території та знаходяться в розшуку, щодо них було проведене спеціальне досудового розслідування, за результатами якого обвинувальні акти направлені до Октябрського районного суду Полтави для заочного засудження.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.