​Компанія Фірташа стягнула з Одеського припортового заводу 5,2 млрд. гривень за газ

Як передає Depo.Одеса, Одеський апеляційний суд дозволив компанії Ostchem Дмитра Фірташа стягнути з Одеського припортового заводу (ОПЗ) 5,2 млрд. гривень боргу за газ. Таке рішення суд прийняв 10 травня. За неофіційними даними, юристи ОПЗ на вчорашнє засідання суду не з'явилися.


Стокгольмський арбітраж 25 липня 2016 року задовольнив позов компанії Ostchem і стягнув з ОПЗ $193,36 млн основного боргу за поставки газу і $57,8 млн пені за прострочення платежів.

Після цього Ostchem звернулося до українського суду, щоб легалізувати це рішення на території України. І Південний міський суд Одеської області 6 березня цього року дав компанії Ostchem дозвіл на примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Суд дозволив стягнути Ostchem з ОПЗ 5,24 млрд. гривень боргу і 1,57 млрд. гривень пені.

Як відомо, Ostchem з 2012 року була єдиним постачальником газу на завод, а інші компанії Фірташа з березня 2013 року - монопольними покупцями продукції заводу.

Борг утворився за контрактом з Ostchem на поставку газу від 20 січня 2013 року. Він сформувався у вересні-грудні 2013 року. Саме в цей період російський «газпром» знизив ціну газу для Ostchem з $430 до $265 за тисячу кубометрів. Але для ОПЗ компанія Фірташа продовжувала продавати газ по $430. Пільговий газ закачувався структурами Фірташа в підземні сховища.

Фото odesa.depo.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.