​Конституційний суд залишився без голови

Судді Конституційного суду під час спеціального пленарного засідання 18 травня не змогли обрати собі голову. Про це повідомила в коментарі Укрінформу керівник прес-служби суду Наталія Муха. «Вчора було засідання, на якому таємним голосуванням обирали голову Конституційного суду. Нікого не обрали. Кандидат, який висунув свою кандидатуру на посаду голови, не набрав достатньої кількості голосів, тому будуть іще одні вибори», - сказала вона.


За словами керівника прес-служби суду, дата проведення наступного засідання з питань обрання голови наразі не відома.

Водночас обізнаний співрозмовник агентства повідомив, що суддею, який висунув свою кандидатуру на посаду голови КСУ, був Володимир Мойсик.

Наразі обов'язки голови КСУ як старший суддя за віком виконує Юрій Баулін, однак його повноваження судді закінчуються 3 червня поточного року. В цей день добігають кінця повноваження іще одного судді КСУ - Сергія Вдовіченка. Обидва свого часу були призначені по квоті президента.

Таким чином, після 3 червня КСУ працюватиме у складі лише 13 суддів. Водночас для обрання голови необхідно, аби за кандидата проголосувало не менше 10 суддів.

У разі необрання нового голови до 3 червня, його обов'язки виконуватиме старший суддя за віком Віктор Кривенко.

Як повідомлялося раніше, 28 квітня четверо суддів КСУ - Микола Мельник, Сергій Сас, Ігор Сліденко та Станіслав Шевчук написали звернення до в.о. голови суду Бауліна з проханням провести спеціальне пленарне засідання з питання обрання голови суду.

Ініціатори пояснюють необхідність проведення такого засідання закінченням 18 березня 2017 року терміну перебування на посаді голови КСУ Юрія Бауліна. Відтак посада голови вакантна з 19 березня.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.