​Кримінальні поплічники екс-міністра Клименка внесли застави на суму понад 37 млн грн

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно злочинної організації в. януковича з числа вищого керівництва Міністерства доходів та зборів часів О. Клименка наразі затримано 24 підозрювані особи, стосовно яких подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. З них судом задоволено 13 клопотань з можливістю внесення застави, відмовлено в задоволенні 11 клопотань з обранням запобіжних заходів, не пов’язаних з триманням під вартою, тобто застави та особистого зобов’язання. При цьому розмір застави визначено у сумі від 1 млн грн до 150 млн грн.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України подано апеляційні скарги на ухвали суду про відмову у задоволенні клопотань про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з яких на даний час 2 задоволено та підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 апеляційних скарг на даний час перебувають на розгляді суду. Окрім того, апеляційним судом відмовлено у задоволенні скарг сторони захисту та залишено в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно 3-х підозрюваних, ще 2 скарги взагалі відкликані за ініціативи сторони захисту.

Разом з тим, стосовно 4-х підозрюваних, троє з яких раніше притягувались до кримінальної відповідальності за участь у злочинній організації в. януковича та один є інвалідом, органом досудового розслідування подавались клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді застави.

З числа осіб, яким було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а також осіб, щодо яких застосовано запобіжний захід у вигляді застави, її внесено 15-ма підозрюваними на загальну суму 37 млн 137 тис 912 грн.

Під вартою перебувають 9 підозрюваних.

Нагадаємо, колишні керівники обласних управлінь Міністерства доходів та зборів – податкових адміністрацій України підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки в. януковича та екс-міністра О. Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.