​Екс-очільник харківської податкової залишився під вартою

Апеляційний суд м. Києва відхилив скаргу захисту та залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці щодо обрання запобіжного заходу колишньому керівнику ДПА у Харківській області, повідомляє прес-служба ГПУ.


Згідно ухвали першої судової інстанції підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру у 100 млн 320 грн. Підозрюваний вказані кошти не сплатив та вирішив оскаржити запобіжний захід. Його захист наполягав на скасуванні запобіжного заходу. Однак суд відхилив доводи адвокатів та залишив запобіжний захід без змін.

За попередніми даними досудового розслідування, у період липень-грудень 2011 року, працюючи на керівній посаді та беручи участь у злочинній організації екс-міністра О. Клименка, підозрюваний наніс державі шкоду на загальну суму понад 308 млн. грн.

На даний час у власності колишнього податківця та його родини знаходиться майно загальною вартістю майже 120 млн. грн. В той же час сукупний дохід сім’ї починаючи з 1998 року склав майже 41,5 млн. грн.

Також в рамках досудового розслідування на 9 об’єктів нерухомості та 6 автівок накладено арешт. Загальна середньо-ринкова вартість цього майна сягає 48 млн.грн.

Таким чином, забезпечується можливість відшкодування збитків, нанесених державі незаконною діяльністю.

Нагадаємо, колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки в. януковича та екс-міністра О. Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Отже, станом на ранок 23 червня запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрано 18 підозрюваним із 24 затриманих колишніх посадовців.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.