​ГПУ представила суду першу частину доказів у кримінальному провадженні щодо екс-президента януковича

У четвер, 10 серпня 2017 року, відбулося засідання Оболонського районного суду щодо дослідження доказів сторони обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно екс-президента в. януковича, який підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень. Сторона обвинувачення представила суду для вивчення та дослідження першу частину доказів, що стосуються дій та прийняття рішень російською владою щодо використання збройних сил рф на території України. Про це під час брифінгу після судового засідання повідомив прокурор Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко, передає прес-служба ГПУ.


«Ми надали докази, які стосуються того, як російська влада діяла з метою узаконення своїх дій та рішень щодо введення зс рф на територію України, а також докази того, яку саме роль відігравав обвинувачений в. янукович в прийнятті даних рішень та діях російської сторони», - наголосив представник держобвинувачення.

В той же час Руслан Кравченко висловив здивування з приводу того, яку мету переслідував захисник обвинуваченого в. януковича, роблячи заяви, що дії військовослужбовців рф в Криму та, що звернення президента рф в. путіна до ради федерації рф мали миротворчий характер. За словами прокурора, це не відповідає дійсності.

«Сторона обвинувачення сьогодні довела, який характер мали дії збройних сил рф, адже весь український народ знає, які наслідки мали такі дії в Криму і мають на сьогоднішній день на Донбасі», - наголосив Руслан Кравченко та додав, що зазначені докази не є остаточними, і це лише перша їх частина.

Зокрема, під час вказаного судового засідання були досліджені наступні докази: звернення президента рф в. путіна до ради федерації рф; стенограму та відео засідання ради федерації рф 01.03.2014 року; рішення, прийняте на засіданні 01.03.2014 року радою федерації рф; стенограму та відео засідань Ради Безпеки ООН від 01.03.2014 та 03.03.2014 року; запис відеоконференції путіна від 04.03.2014 року; документи, отримані в Секретаріаті ООН, а саме звернення постійного представника рф при ООН В. Чуркіна щодо визнання заяви екс-президента України в. януковича до президента рф в. путіна офіційним документом та саму заяву.

На думку сторони обвинувачення, саме ця заява в. януковича в подальшому була використана для легітимізації воєнної агресії рф по відношенню до України.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 15 серпня 2017 року о 14:00 год, на якому заплановано проведення допиту у суді свідка сторони обвинувачення - Ю. Сергєєва, який у період з 2007 по 2015 роки займав посаду Постійного представника України при ООН.

«Наступна частина доказів, які будуть представлені у судовому засіданні, доводитиме, на нашу думку, винуватість в. януковича у всіх злочинах, у вчиненні яких він обвинувачується», - підкреслив прокурор.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року, Оболонський районний суд м. Києва ухвалив здійснити спеціальне судове провадження стосовно екс-президента в. януковича, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України, задовольнивши клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України. Вказана ухвала суду оскарженню не підлягає.

14 березня 2017 року Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-президента України в. януковича, який підозрюється у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.