​Детектив від Луценка, або Юридична антиутопія ГПУ

Печерський суд підтвердив незаконність дій ГПУ при подачі матеріалів до МВС для оголошення Саакашвілі в розшук, з якого слідує незаконність подальшого його затримання і запроторення в СІЗО СБУ. Про це Міхеіл Саакашвілі розповів на своїй сторінці Фейсбук:


«Звинувачення прокуратури мене в держперевороті можна читати із захватом, як хороший детектив з елементами фентезі. Дракони в справі не фігурують, проте є мультяшні персонажі Заєць і Вовк. Смішно, якби не було так сумно.

Зрозуміло, що Банкова розраховувала швидко посадити мене під замок, але у них вийшла осічка з суддею Цокол, яка не захотіла бути другим «суддею Кірєєвим». По правді, я думав, що у Луценка, після такого приголомшливого фіаско, вистачить розуму закрити цю шиту білими нитками справу і ніколи про неї не згадувати, але, мабуть, дурість і недалекоглядність меж не знає.

Прокуратура подала апеляцію. Завтра Апеляційний суд розгляне їх клопотання про перегляд рішення судді Цокол. Справу розглядатиме трійка суддів. Символічно, що до складу цієї трійки входить суддя Присяжнюк, який свого часу виніс обвинувальний висновок у справі Луценка. Хоча б з цих міркувань Юрію Віталійовичу мало стати соромно подавати апеляцію на рішення Печерського суду, але Юрію Віталійовичу не соромно...

Завтра буде другий акт вистави «Правоохоронна система України проти Саакашвілі» (вхід вільний, долучитися можна 22.12, за адресою Солом'янська 2а, початок об 11.15), а поки пропоную вам ознайомиться з висновками Печерського суду, зафіксованих в рішенні за підписом судді Цокол у справі про державний переворот Саакашвілі:

- «З повідомлення про підозру не випливає, які конкретно дії в чіткий період часу були здійснені Саакашвілі М.Н. для сприяння злочинної організації...»

- «Незважаючи на те, що Генеральний прокурор стверджував про існування неспростовних доказів провини Саакашвілі М.Н. в інкримінованих злочинах, до клопотання представлено жодного документа, який дозволив би зробити висновок про обґрунтованість підозри».

Єдині «докази» в рішенні суду - свідчення засекречених агентів СБУ (парочка з «Ну, постривай»), які суд вважає такими, які:

- «Містять велику кількість очевидно недостовірної інформації».

Суддя фактично підтвердила, що 5 грудня мене абсолютно незаконно викрали з будинку, і звичайні кияни, які блокували рух СБУ-шного бусика на Костьольній та Трьохсвятительській, перешкоджали здійсненню злочину:

- «Оскільки ... 5 грудня 2017 Саакашвілі М.Н. практично не був затриманою особою».

Фактично, Печерський суд підтвердив незаконність дій ГПУ при подачі матеріалів до МВС для оголошення мене в розшук, з якого слідує незаконність подальшого мого затримання і запроторення мене в СІЗО на Аскольдів провулок.

Ось така юридична антиутопія! Читав із захватом. Далі буде…»

За посиланням можна ознайомитись з повною версією рішення Печерського суду: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71053136.

Суддя Лариса Цокол. Фото ukr-biz



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.