​У Першій Дисциплінарній палаті ВРП прокоментували відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Цокол

Під час засідання 22 грудня 2017 року Перша Дисциплінарна палата ухвалила відмовити у відкритті дисциплінарної справи за скаргою громадянина Харченка М.Г. та відкрити дисциплінарну справу за скаргою громадянина Пікалова О.О. стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. Коментар секретаря Першої Дисциплінарної палати Алла Лесько.


Інформуємо, що у ВРП триває планова робота з розгляду дисциплінарних скарг на дії суддів. Тому просимо ЗМІ утриматися від намагань надати діяльності дисциплінарних палат політичного підтексту, а також пов’язувати розгляд цих скарг із справою Mikheil Saakashvili.

Перша дисциплінарна палата ВРП 22 грудня відкрила 4 дисциплінарні справи: стосовно судді апеляційного суду Одеської області КОПІЦИ Олега Володимировича; стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва ТРУБНІКОВА Андрія Володимировича; стосовно судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області ВОЛКОВОЇ Олени Іванівни; стосовно судді Печерського районного суду міста Києва ЦОКОЛ Лариси Іванівни.

Крім того, розглянувши дисциплінарну справу за скаргою Чернігівської митниці ДФС, Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути суддю апеляційного суду Чернігівської області КОРОЇДА Юрія Миколайовича до дисциплінарної відповідальності, застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді попередження. Результати розгляду питань порядку денного засідання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 грудня 2017 року: http://www.vru.gov.ua/activity_result_single/2017-12-22.

Довідка. Дисциплінарна скарга громадянина Харченка М.Г. щодо неправомірної поведінки судді Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. надійшла 11 квітня 2017 року. Скаргу подано через адвоката Залюбовську І.К.

За результатами попередньої перевірки скаргу визнано прийнятною та включено до порядку денного для розгляду на засіданні палати 24 листопада 2017 року та 7 грудня 2017 року.

У скарзі адвокат Залюбовська І.К. зазначила про те, що під час розгляду клопотання Генеральної прокуратури України (справа № 757/12715/17-к) суддя Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. допустила ряд порушень, які, на думку скаржника, є підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, 14 березня 2017 року до ВРП надійшла скарга громадянина Пікалова О.О. щодо неправомірної поведінки судді Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. Цю скаргу вперше включено до порядку денного для розгляду на засіданні палати 13 грудня 2017 року.

У скарзі Пікалов О.О. зазначив, що суддею Печерського районного суду міста Києва Цокол Л.І. під час розгляду справи № 757/64458/16-к за його скаргою на бездіяльність уповноважених осіб Печерського управління поліції ГУ НП в місті Києві, а саме невнесення до ЄРДР відомостей на підставі його заяви про вчинення кримінального правопорушення ТОВ «ПОРТОФЛОТ–ТРАНС», постановлено ухвалу від 4 січня 2017 року. Заявник просить перевірити дії судді згідно з вимогами чинного законодавства.

Відеокоментар секретаря Першої Дисциплінарної палати Алли Лесько

Прес-центр судової влади України

Алла Лесько. Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.