​Суд відправив Савченко під варту без права внесення застави

Шевченківський районний суд міста Києва обрав позафракційному народному депутату Верховної Ради України Надії Савченко запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 59 діб до 20 травня, повідомляє УНІАН. Відповідне рішення ухвалив головуючий у справі суддя Євген Сидоров.


«Клопотання, заявлене прокурором Генеральної прокуратури Банником про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваної Савченко задовільнити. Застосувати до Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, взяти Савченко під варту в залі суду», - йдеться в ухвалі. Крім того, в тексті рішення йдеться, що термін тримання під вартою триватиме 59 діб до 20 травня 2018 року, і що дана ухвала може бути оскаржена в апеляційному суді протягом 5 діб з дня її оголошення.

Слід зазначити, що, обґрунтовуючи це рішення, суддя зауважив, що за вчинення одного з інкримінованого їй правопорушень передбачено довічне позбавлення волі, а також, що вона, маючи статус народного депутата, може вільно пересуватися через лінію зіткнення та має особисті стосунки з керівниками терористичних організацій і може переховуватись від органів досудового розслідування.

Окрім того, за словами судді, слідство ще не провело весь комплекс слідчих дій і не встановило всі обставини та всіх осіб — співучасників злочинів, а також не встановлено місце зберігання знарядь злочинів. Суддя зазначив, що вона як депутат володіє вогнепальною зброєю, що також стало аргументом для прийняття ухвали.

Савченко в суді оголосила голодування і заявила, що не збирається тікати з України. «Я виходжу на голодуванням з сьогоднішнього дня», - заявила вона.

Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.