​У Києві судитимуть директора казначейства АТ «Ощадбанк», зловживання якого завдало 16,7 млн грн збитків

Київською місцевою прокуратурою №6 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора казначейства АТ «Ощадбанк» за фактом зловживання службовим становищем, що завдало збитків на суму понад 16,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.


Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з березня по квітень 2012 року AT «Ощадбанк» придбав у Міністерства фінансів облігації внутрішньої державної позики (далі - ОВДП) у кількості 900 тисяч штук на загальну суму понад 913 млн грн.

Проте з’ясувалося, що за день до сплати купонного доходу по вказаних ОВДП директор казначейства «Ощадбанку», зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив продаж 250 тисяч облігацій на користь приватного банку та офшорної компанії. Внаслідок чого державне акціонерне товариство недоотримало понад 16,7 млн грн прибутку від операцій з ОВДП.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) відносно вказаної особи 07.06.2018 скеровано до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Фото прес-служби прокуратури Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.