​Конституційним Судом України відкрито провадження з питання заробітної плати прокурорів

Ухвалою колегії суддів Конституційного Суду України від 4 липня 2018 року відкрито конституційне провадження у справі з питання неконституційності положення пункту 26 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України у частині, яка передбачає, що норми і положення статті 81 Закону України «Про прокуратуру» застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

З відповідним поданням до Конституційного Суду України звернулись 50 народних депутатів України, уповноваженим представником яких виступив народний депутат В. Карпунцов за ініціативи Ради прокурорів України.

Суть питання полягає у тому, що Законом України «Про прокуратуру» як гарантію незалежності від незаконного впливу, тиску чи втручання у здійснення повноважень визначено сталий посадовий оклад прокурора місцевої прокуратури з 1 січня 2017 року у розмірі дванадцяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Разом з цим, Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин» від 28 грудня 2014 року Прикінцеві та перехідні положення Бюджетного кодексу України доповнено нормою, яка фактично зупинила дію Закону України «Про прокуратуру» у зазначеній частині.

У результаті, посадові оклади прокурорів виявились значно нижчими (більше ніж утричі) у порівнянні з сумами, передбаченими статтею 81 Закону України «Про прокуратуру» (постанова Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 року № 505 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників органів прокуратури» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 657).

Порушення визначених Законом України «Про прокуратуру» гарантій незалежності прокурорів спонукала Раду прокурорів України звернутися до народного депутата України, члена Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності В. Карпунцова з проханням сприяти у визначений законом спосіб ініціювати звернення до Конституційного Суду України щодо невідповідності Конституції України згаданих норм Бюджетного кодексу.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.