​На Зеленського подали позов за те, що він зустрічався з президентом Франції Еммануелем Макроном

17 квітня 2019 року колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Галини Земляної, суддів Юлії Ісаєнко та Ігоря Лічевецького розглянула адміністративний позов офіційного спостерігача за виборами Президента України 2019 у територіальному виборчому окрузі № 221 від Громадської організації «Українська Асоціація Акціонерів» Андрія Хілька до кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського у справі № 855/119/19.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Позивач просив суд визнати протиправними дії відповідача, які порушили виборче законодавство щодо передвиборної агітації за участі іноземного громадянина. За межами України 12 квітня 2019 року відбулася приватна зустріч відповідача з чинним Президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі, у приміщенні Єлисейського Палацу, яка була висвітлена, на думку позивача, як агітаційна інформація на сайті ze.2019.com.

Позивач вважав, що висвітлення цієї зустрічі є неправомірним, яке порушує принципи відкритості та законності виборчого процесу, нечесною агітацією з привілеями. Також просив суд визнати протиправними дії щодо використання особистої сторінки у Фейсбуці «Володимир Зеленський» як під час виконання обов'язків директора ТОВ «Квартал 95» у 2017-2018 роках, так і в 2019 році як кандидата на пост Президента України, що прямо заборонено Законом.

У зв’язку з цим позивач просить суд зобов’язати відповідача видалити з сайту ze.2019.com всю інформацію щодо зустрічі з Президентом Франції Еммануелем Макроном і припинити користуватися чинною особистою сторінкою у Фейсбуці «Володимир Зеленський» до моменту проголошення результатів виборів Президента України.

Заразом зобов’язати відповідача не проводити зустрічі з іноземними громадянами поза межами закордонного виборчого округу (посольства, консульства, військової частини тощо) під час перебування за кордоном як суб’єкта виборчого процесу.

Колегія суддів Шостого ААС відмовила у задоволенні адміністративного позову офіційного спостерігача за виборами Президента України у територіальному виборчому окрузі 221 від ГО «Українська Асоціація Акціонерів».

Фото Reuters/court.gov.ua



Коментарі

  +1 #1 мысль 19 апр. 2019 г., 08:56:33
а співвідповідачем Порошенка залучили?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.