​Суд просять зобов’язати Мін’юст провести конкурс на посаду судді ЄСПЛ від України

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли ще два позови щодо відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України. Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними дії Конкурсній комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України щодо оголошення та проведення відповідного Конкурсу, а також просять зобов’язати Комісію утриматись від вчинення дій щодо його проведення, повідомляє прес-служба суду.


Окрім цього, суд просять визнати протиправними дії Міністерства закордонних справ та зобов’язати його утриматись від вчинення дій щодо проведення тестування щодо визначення рівня володіння учасниками конкурсу офіційним мовами Ради Європи. Також суд просять визнати протиправними дії Голови Комісії Наталії Кузнєцової та зобов’язати її утриматись від вчинення дій щодо подання до МЗС списку трьох кандидатів на посаду судді ЄСПЛ для його внесення в установленому порядку до Ради Європи.

Водночас, серед позовних вимог зазначено – визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції та зобов’язати його провести конкурс для відбору кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини.

Наразі Окружним адміністративним судом міста Києва вирішується питання про відкриття проваджень у даних адміністративних позовах.

Нагадаємо, раніше до суду вже надійшов позов з аналогічними позовними вимогами, а також заява про забезпечення позову. 26 квітня судом ухвалено рішення – задовольнити частково заяву про забезпечення позову щодо добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України. Зокрема, суд заборонив Комісії вчинять дії щодо проведення Конкурсу на посаду судді ЄСПЛ, Голові Комісії суд заборонив вчиняти дії щодо подання списку кандидатів до МЗС для його внесення в установленому порядку до Ради Європи, а МЗС було заборонено вчиняти дії щодо тестування щодо визначення рівня володіння учасниками конкурсу офіційним мовами Ради Європи.

Фото oask.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.