​Заява Голови Конституційного Суду України щодо маніпулятивних заяв лідера РП Олега Ляшка

На офіційній сторінці Радикальної партії Ляшка О.В. 19 червня 2019 року було опубліковано інформаційний матеріал під назвою «Ляшко: Голову КСУ двічі за останній час викликали в Адміністрацію президента Зеленського». Відповідну заяву Ляшко О.В. зробив в ефірі телеканалу «112 – Україна», яка була розтиражована іншими ЗМІ.


Зокрема, у цій публікації Ляшко О.В. висловлює сумніви щодо об’єктивності та законності майбутнього рішення Конституційного Суду України про розпуск парламенту, а також стверджує про тиск на суддів КСУ, який чиниться з боку президента Володимира Зеленського: «За моєю інформацією, голова Конституційного суду Наталя Шаптала мінімум двічі за останній час була в Адміністрації президента. Що вона робила на Банковій у той час, коли в КСУ оскаржується указ Зеленського? Я стверджую, що сьогодні на суддів Конституційного суду чиниться шалений тиск, щоб приховати порушення Конституції Зеленським. І голова КСУ особисто бере в цьому участь».

У зв’язку із зазначеним вважаю за необхідне спростувати твердження Ляшка О.В. щодо відвідування мною особисто Адміністрації Президента України та моїх зустрічей з Президентом України Володимиром Зеленським.

Моя зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським мала місце 20 травня 2019 року під час урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого інавгурації новообраного Президента України, коли я як Голова Конституційного Суду України, виконуючи свій конституційний обов’язок, приводила до присяги новообраного Президента України. Відповідне засідання, на якому був присутній Ляшко О.В., транслювалося у прямому ефірі багатьма ЗМІ, а також інформацію з цього питання було опубліковано на офіційному веб-сайті Конституційного Суду України та офіційному порталі Верховної Ради України.

Крім того, Президент України Володимир Зеленський 11 червня 2019 року був присутній на відкритій частині пленарного засідання Великої палати Конституційного Суду України із розгляду справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» від 21 травня 2019 року № 303/2019 як учасник конституційного провадження у цій справі, нормативний акт якого піддається конституційному контролю. Це засідання також транслювалося на офіційному веб-сайті Конституційного Суду України та багатьма засобами масової інформації в прямому ефірі.

Таким чином, заява народного депутата України Ляшка О.В. має маніпулятивний характер, не відповідає дійсності, спрямована на формування у суспільстві упередженої думки про Конституційний Суд України, зокрема в контексті розгляду ним справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

Такі заяви політиків сприймаються як тиск на Голову Конституційного Суду України та Конституційний Суд України в цілому, повідомляє прес-служба КСУ.

Фото novynarnia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.