​Ухвалено вирок суду за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Роздільнянський районний суд Одеської області, дослідивши всі матеріали справи, визнав громадянина К. винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 110 Кримінального кодексу України, кваліфікованого як розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та призначив покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі без конфіскації майна.


На підставі статті 75 Кримінального кодексу України, звільнити громадянина К. від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки, передбачені пунктом першим, пунктом другим частини першої, частиною другою пунктом другим статті 76 Кримінального кодексу України, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Інформаційно: громадянин К., діючи умисно, маючи прямий умисел на розповсюдження матеріалів із закликами до умисних дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, усвідомлюючи злочинність своїх дій, а також те, що зі змістом матеріалів, які він розповсюджує у загальнодоступній соціальній Інтернет-мережі, може ознайомитися необмежена кількість осіб, бажаючи настання шкідливих наслідків, а саме – протиправного відокремлення південної та південно-східної частини території від України, знаходячись за місцем свого проживання, з використанням встановленого на персональному комп’ютері Інтернет-браузера з активним вбудованим сервісом для доступу до заблокованих Інтернет сайтів (сервіс VPN), авторизувавшись у соціальній Інтернет-мережі «ВКонтакте», розмістив на так званій «Стіні» (публічній дошці оголошень, вільно доступній необмеженому колу користувачів), публікацію, яка містить зображення карти України із відокремленням південної та південно-східної частини території України, зображеними у кольорах прапору російської федерації з державним гербом російської федерації, та розміщений безпосередньо під вказаним зображенням текст: «ХВАТИТ КОРМИТЬ БАНДЕРУ И КИЕВ ЮГ И ВОСТОК – ПРИСОЕДИНЯЙСЯ К россии!», що була доступна для загального ознайомлення всіх користувачів мережі Інтернет.

Звертаємо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.