​Суд залишив без розгляду позов Насірова про арешт його коштів, що знаходяться закордоном

Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позов Романа Насірова щодо організації виконання запиту Шевченківського районного суду міста Києва про накладання арешту на його кошти, що знаходяться поза межами України. Суд виніс відповідну ухвалу, оскільки сторона позивача повторно без поважних причин не з’явилась у судове засідання, повідомляє прес-служба суду.

Варто зазначити, що від представника позивача неодноразово надходили клопотання про відкладення розгляду даної справи, оскільки він не зможе взяти участь у судовому засіданні. Однак судом було визнано неявку представника позивача неповажною, оскільки до відповідних клопотань не надано жодних належних доказів в підтвердження обставин, які б унеможливлювали участь у судовому засіданні.

Відповідно до КАСУ, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб’єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Вирішуючи питання про залишення даного позову без розгляду, суд виходив з наступного – повторне неприбуття як підстава для залишення позовної заяви без розгляду означає нез’явлення у судове засідання два чи більше рази без поважних причин протягом усього розгляду справи.

Нагадаємо, у квітні 2019 року ОАСК відкрив провадження у справі за позовом Романа Насірова, який просив суд визнати протиправними дії Міністра юстиції України Павла Петренка з організації виконання запиту Шевченківського районного суду м. Києва до Міністра на підставі Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

Роман Насіров. Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.