​Суд розглянув заяву про забезпечення позову стосовно забруднення внутрішніх морських вод України

Прес-служба Господарського суду Одеської області повідомляє, що на розгляді у судді Юлії Щавинської знаходилась заява про забезпечення позову у справі №916/1287/20, яку подано разом із позовною заявою Комінтернівської місцевої прокуратури в Одеській області в інтересах Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу до судновласника «MARINO SHIPPING CO PTE LTD» про стягнення на користь держави збитків, заподіяних внаслідок забруднення внутрішніх морських вод України пальмовою олією, на суму 65 174 542,29 грн.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

У заяві про забезпечення позову прокуратура просила заборонити «MARINO SHIPPING CO PTE LTD» вчиняти дії, спрямовані на вивід судна «STAVANGER» з морського порту «Південний» з метою недопущення ухилення останнього від відповідальності за забруднення внутрішніх вод України.

У день судового засідання судновласник «MARINO SHIPPING CO PTE LTD» надав суду докази внесення на депозитний рахунок Господарського суду Одеської області 1 000 000 доларів США, що еквівалентно 26 679 200,00 грн., у якості забезпечення позову та гарантійний лист Лондонської Асоціації Власників суден із взаємного страхування на суму 2 443 836 доларів США, членом якої є відповідач. Гарантійний лист підтверджує як платоспроможність судновласника, так і готовність відшкодувати збитки, завдані державі внаслідок інциденту.

Тому з огляду на можливість необґрунтованої затримки судна, що суперечить положенням Міжнародної конвенції по запобіганню забрудненню з суден 1973, та сплату значної суми на депозитний рахунок суду, суд дійшов висновку про відсутність наміру судновласника «MARINO SHIPPING CO PTE LTD» ухилитися від виконання рішення суду та відмовив у задоволенні заяви Комінтернівської місцевої прокуратури в Одеській області про забезпечення позову.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.