Яцек Вольський посадив нашу делегацію нардепів в калюжу

volskiy nardepam

 
Сьогоднішнє засідання комітету Європарламенту у справах України у Брюсселі виглядало так...


(Переказ скорочений)

Щойно повернувся додому з Європарламенту. У попередніх постах я писав, що вчора й сьогодні в Брюсселі, в Європейському парламенті, відбувалось засідання Комітету ЄП з міжнародної політики. Сьогодні від 15-ї години вони відбувались за участю голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та 16-ти наших нардепів, переважно з Блоку Петра Порошенка. Отож хочу поділитись з вами враженнями.

Від 10- ї ранку точились дискусії щодо того, як в майбутньому будувати взаємини з Росією. Виступи: від поміркованих - до прирівняння Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. Проте хтось ляпнув, що, мовляв, ЄС не готовий надати відповідну практичну допомоги Україні, бо хто ж знав, що Путін замахнеться на Крим, а далі й на Донбас. Тут зривається відомий своєю проукраїнською позицією євродепутат Яцек Саріуш Вольський (Польща).

- Що-що, хто не знав? Вам не соромно? Та після нападу Росії на Грузію усі західні політики, експерти, політологи сказали: «Наступним за кілька років буде загарбання Криму і наступ на схід України», - майже не криком обурено заявив пан Вольський.

І тут Яцека понесло... На пальцях перелічив вантажівки гуманітарної допомоги з боку ЄС в Україну й заявив: «Ганьба Європейському Союзу!».

О 15-й годині в залі засідань Європарламенту з'явився голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у компанії своїх українських колег (у такій «демократичній» пропорції: 7-м нардепів від Блоку Петра Порошенка, 3-и від Народного фронту, 1-н від Радикальної партії Ляшка, 1-н від «Батьківщини», 1-н від «Самопомочі», 1-н від Опозиційного блоку, 1-н від Народної волі, 2-а позафракційні).

Гройсман розповів эвродепутатам, що там на фронті робиться, про зруйноване Дебальцеве, про російську агресію... загалом непогано сказав. Хтось із євродепутатів зазначив, що ініціатива Петра Порошенка та РНБО України про спрямування в Україну міжнародних миротворчих місій повинна якнайшвидше бути реалізована.

Після цього зустріч відбулась у вужчому форматі. Це Комітет Асоціації Україна-ЄС. Усі наші нардепи розповідали, який тяжкий шлях проходить Україна, як тяжко на фронті і в тилу. Відома депутат Ребекка Хармс запропонувала обговорити тему організації введення в Україну миротворців ООН і миротворчу поліцію ЄС. Юрій Луценко вдарився в історичні екскурси. Але Яцек Царіус Вольський наче читав мої думки. Він сказав, що нам всім відомо, що країна у війні, і у зв'язку з цим дуже тяжко. Але чому Україна до цього часу офіційно не оголосила, що між Україною і Росією точиться війна? Юрій Луценко: «Бо МВФ може нам грошей не дати»... «То вам важливіше кредити МВФ і загибель ще тисяч людей на фронті, чи ви хочете розв'язати цей конфлікт?, - парирував євродепутат Вольський і додав. - Хто сказав про «блакитні шоломи» ООН в Україні? Ви що, не знаєте, що у Раді безпеки ООН Росія заблокує це питання? Ви просите посилення санкцій з боку ЄС, а самі санкції проти Росії не запроваджуєте, або запроваджуєте їх частково, ви просите фінансової допомоги з боку ЄС, а самі боїтеся розкуркулити олігархів». Ось так от взяв Яцек Саріус Вольський і посадив нашу делегацію нардепів дупою в калюжу. Я думаю, що він правильно зробив. Гостро, але справедливо.

Rostyslav Demchuk, facebook.com



Коментарі

  +7 #1 Тамара 26 февр. 2015 г., 22:33:08
МОЛОДЕЦЬ ЯЦЕК-ТI СУКI(МАРIОНЕТКI)Х.............ЛА ЗАДОВБАЛИ.ВОНИ Е ОТМОРОЗКАМИ ВАТИ -IМ ПОТРIБНI ТIЛЬКИ ГРОШI,А НАРОД ДЛЯ НИХ ЦЕ -ПУСТЕ МIСЦЕ,.ЦЕЙ ШОКОАДНИЙ, ЗАЙЧИК ТО ТАМ ЗАДНИЦЮ ЛИЗЕ ТО РАШI ЗАДНИЦЮ ЛИЗНЕ -IТАК 9 МIСЯЦIВ А КОЛИ РОЗРОДИТЬСЯ-ТРУДНО СКАЗАТИ.ОТТАК БIГАЕ ВIН I ЙОГО РЕГIOНIВСЬКА (КАМАНДА).

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.