​Високий політ VIP-бізнес друзів Порошенка

Півроку тому матеріал Слідства.Інфо про офшори президента Порошенка викликав значний резонанс. Тоді журналісти редакції розслідувань Громадського разом колегами з Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів розповіли як український президент оформив свою кондитерську імперію на компанію з Британських Віргінських островів.


Але це ще не кінець офшорної історії президента та його партнерів. Оскільки з панамськими документами виявився пов’язаним ще один їхній бізнес. Не такий відомий, як виробництво цукерок. А дуже закритий і ексклюзивний. Це – чартерні авіаперевезення.

Після розслідування про офшори президента, до редакції Слідства.Інфо звернулось джерело, яке запропонувало поділитись додатковою інформацією про бізнес Петра Порошенка та його оточення. Співрозмовник передав нам флешку з файлами. На ній розміщувалась інформація про діяльність української авіакомпанії «Бізнес-Ерлайнз». Нам повідомили, що насправді авіакомпанія управляється через офшорну фірму. А її послугами користувалися сам Петро Порошенко, його друзі та представники протилежного політичного табору. Ми вирішили перевірити цю інформацію та звернутися за коментарями до президентського оточення.

В одному з найдорожчих фітнес-центрів української столиці – «5-й елемент» розташовується офіс авіакомпанії «Бізнес Ерлайнз». Вона продає послуги чартерів. Тобто ексклюзивні перельоти приватними літаками в будь-яку точку світу, що коштують тисячі доларів за один рейс. Ось просто біля сходів припаркований «Мерседес», на якому часто бачать батька президента – Олексія Івановича. Він досі працює і очолює сімейну бізнес-імперію Порошенків. Водій та охоронці, схоже, не дуже задоволені увагою журналістів. Нас просять відійти подалі і не знімати «Мерседес» батька президента.

10-те січня 2002-го року. На Віргінських островах створюється нова компанія Intraco Management Limited. Завдяки масштабному витоку документів панамського реєстратора офшорів Mossack&Fonseca, тепер ми знаємо, що власником цієї фірми є громадянин України – Сергій Зайцев. Він же – однокласник Петра Порошенка і один з його перших бізнес-партнерів. Сьогодні Зайцев – заступник генерального директора кондитерської корпорації «Рошен». Директором в Інтрако Зайцев взяв собі Джофрі Меджістрейта. Це – людина не проста. Меджістрейт – відомий кіпрський юрист, який давно займається реєстрацією офшорів, і крім цього очолює кіпрське представництво панамської компанії Mossack&Fonseca.


Джерело: hromadske.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.