​Суд зобов’язав свинарів надати селянам екологічну інформацію

03 листопада 2016 року Львівський окружний адміністративний суд прийняв рішення на користь Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» і витребував дозвільні документи, проект будівництва та документи на землю від ТзОВ «Лемберг-Агро».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі МБО «Екологія-Право-Людина».

Конфлікт полягає у тому, що підприємство будує свинокомплекс потужністю 11 422 свиней у селі Дуліби Жидачівського району Львівської області із численними порушеннями. Від Держекоінспекції громаді села стало відомо, що ТзОВ «Лемберг-Агро» не подало жодних документів на землю, ремонт нежитлових приміщень здійснювався без відповідних дозволів, будівельні матеріали під час ремонту складалися на родючий ґрунт, що пошкодило землю, а дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря перебувають тільки у процесі розробки.

Таким чином, жителі села Дуліби задихалися від смороду, а директор підприємства Іванець Н. В., не маючи ніяких дозволів на будівництво, байдуже продовжувала ігнорувати протести жителів та говорити про умисне перешкоджання її бізнесу.

У суді юристи ЕПЛ зазначили, що надання інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» є для ТзОВ «Лемберг-Агро» обов’язком, а не правом.

Суд, враховуючи аргументацію юриста ЕПЛ, вказав адвокату свинокомплексу про їхній обов’язок вчасно і у повному обсязі надавати екологічну інформацію та зобов’язав його на наступне судове засідання подати усі запитувані документи. Представник відповідача вирішив просто не прийти на наступне судове засідання.

Пані Надія, жителька села Дуліби, клієнт ЕПЛ, яка взяла участь в останньому судовому засіданні, прокоментувала відсутність адвоката Павловського так: «Та це зрозуміло, що адвокат не прийшов, адже суд вимагав від нього документи, яких у ТзОВ «Лемберг-Агро» немає у наявності! І всім це відомо».

Сусідка пані Надії гр. Оля, будинок якої знаходиться на відстані 260 метрів від свинокомплексу, після оголошення позитивного рішення каже, що боротьба тільки починається: «Це лише перше позитивне рішення на користь ЕПЛ та жителів села Дуліби. Ми не здаватимемося і заставимо ТзОВ «Лемберг-Агро» дотримуватися екологічного законодавства та врахувати інтереси селян. Поки цього не буде, працювати ми їм не дамо».

Постанова Львівського окружного адміністративного суду набере законної сили через 10 днів з дня отримання копії постанови відповідачем.

Фото з відеоролика телеканалу ZIK



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.