​Небезпека від закону 5535

У 1992-1993 роках Україна пережила приватизацію 70% державного майна. Через не вчасно прийняті закони, не розроблені належним чином механізми, певний ланцюжок дій Уряду нас банально пограбували. Відтоді у нас з’явилися олігархи, а наш державний устрій по факту є нічим іншим, як олігархатом чи то - олігархічним капіталізмом. Я якраз читаю працю Ольги Яремків «Обкрадена Україна» і в мене якесь дежавю...


Ви розумієте, що в нас тоді вкрали більшість промислової власності, яка почала приносити дивіденди не всім нам, а обраному колу людей? Це обране коло людей ми знаємо, вони там нагорі 25 років. І ось тепер це обране коло планує у нас вкрасти єдине ще не вкрадене - сільськогосподарські землі.

Так, ви нічого не відчуєте через півроку після прийняття законопроекту 5535. Через півроку ви навіть забудете про це. А потім наша країна ще стрімкіше покотиться в економічну прірву, кожне поле за селом уже належатиме комусь, продукти харчування дорожчатимуть, оплата праці селянина зменшиться, маленькі фермерства зникнуть, їх місце займуть великі корпорації. Іноземні у тому числі. Щороку продукти харчування виростають в ціні. Я читала дослідження, що на 3-4%. Тобто родючі землі, поле у розпорядженні селянина - це стратегічний ресурс.

Вам не обов’язково бути фермерами, хліборобами. Вам обов’язково розуміти, що українська земля - це стратегічний ресурс, наш, нашого народу і майбутніх поколінь. Ви розумієте, що більшість істеблішменту ставиться до цієї країни споживацьки - витиснути як лимон, забрати сік і виїхати в Лондон чи Відень. Їхні діти вчаться не в Україні. Їхні рахунки не в українських банках. Але чомусь вони вирішують нашу долю.

Часто у своїх постах я ставлю риторичне запитання: «ви думаєте, вас це не стосується?» І по фідбеках бачу: так, саме так більшість з вас і думає. Цього разу поставлю інше риторичне запитання: вам не здається, що ми платимо за свою байдужість надто високу ціну?

Ірина Юзик, facebook.com

Фото AgroNews.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.